AK Parti Başbuğ hakkında suç duyurusunda bulunacak

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, açıklamaları nedeni ile İlker Başbuğ hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

AK Parti Başbuğ hakkında suç duyurusunda bulunacak

AK Parti Sözcüsü Çelik, suç duyurusunun yarın yapılacağını söyledi. 

 AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gerçekleştirdiği AK Parti grup toplantısında İlker Başbuğ'u sert dille eleştirmişti.

Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, katıldığı bir televizyon programında  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı FETÖ konusunda uyardığını, "2008-2010 sürecinde ben 'Bugün bizsek hedef, yarın siz olacaksınız' dedim. Daha nasıl uyarıda bulunabilirdim" ifadesini kullanmıştı.

Çelik: Yüksek iradeye saldırıdır

 AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un açıklamalarına ilişkin, “Arkadaşlarımız yarın çalışmalarını yapıp gereken suç duyurularını yapacaklar. Yaptığı açıklama TBMM’nin yasama iradesine saldırıdır. Anayasanın 83. maddesi ile dokunulmazlık verilmiş yüksek iradeye saldırıdır. TBMM mensuplarını getirdikleri bir yasa yüzünden kimse FETÖ’nün yanına yazamaz” dedi.

AK Parti Sözcüsü Çelik, AK Parti Genel Merkezi’nde gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ televizyonda yaptığı açıklamada. "2009'da askerlerin özel yetkili mahkemelerde yargılanma teklifini getirenler araştırılsın" demişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bunun üzerine partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada AK Parti milletvekillerine "İlker Başbuğ'a dava açmaları" çağrısında bulunmuştu. Başbuğ’un yaptığı yazılı açıklamaya ilişkin bir soruyu yanıtlayan Çelik, “Yarın arkadaşlarımız suç duyurusunda bulunacaklar. Bu meseleyi sıradan bir mesele olarak görmüyoruz. Arkadaşlarımız yarın çalışmalarını yapıp gereken suç duyurularını yapacaklar. Yaptığı açıklama TBMM’nin yasama iradesine saldırıdır. Anayasanın 83. maddesi ile dokunulmazlık verilmiş yüksek iradeye saldırıdır. TBMM mensuplarını getirdikleri bir yasa yüzünden kimse FETÖ’nün yanına yazamaz. Arkadaşlarımız buna bu güçlü karşılığı verecekler” dedi.

Yapılan düzenlemenin doğru olduğunu kaydeden Çelik, “Türk demokrasisinin standartlarını yükseltmiştir, aynı zamanda da TSK’nın saygınlığını da yükseltmiştir” ifadelerini kullandı.
Suç duyurusunda bulunacak isimler hakkındaki soru üzerine Çelik, “İki unsura da bir saldırı olduğunu düşünüyoruz. Yüce Meclisin içinde görev yapmış milletvekillerini bir terör örgütünün destekçisi gibi göstermek, ikincisi de yüce Meclisin yüksek yasama faaliyetine bir saldırı olarak değerlendiriyoruz. Bahsettiğiniz isimlerle ilgili olarak çalışmayı yarın sabah arkadaşlarımız yapacaklardır. Cumhurbaşkanımızın ifadesi bu AK Parti’nin ortak iradesi olarak ortaya çıkacak bir suç duyurusu olacaktır. Burada hem bu altında imzası olan arkadaşlarımız ve diğer milletvekili arkadaşlarımız, bunların nasıl ve hangilerinin başvurması  ile ilgili toplantıyı yarın sabah arkadaşlarımız yapacaklar ve suç duyurusunu gerçekleştirecekler” ifadelerini kullandı.