AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan, tv100’de soruları yanıtladı: AK Parti ve Cumhur İttifakı parlamentoda çok büyük bir zafer elde etti

tv100 yayınına canlı bağlantı ile katılan AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Osman Kenan Çapoğlu’nun sorularını yanıtladı. AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın Meclis’te çok büyük zafer elde ettiğini belirten İnan, “İlk turda tamamlayamadığımız oy oranını, ikinci turda tamamlayacağız. Genel başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı tekrardan güçlü bir şekilde seçip Türkiye’nin ilerleyişini ilerletme görüşü içerisindeyiz” dedi.

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan, tv100’de soruları yanıtladı: AK Parti ve Cumhur İttifakı parlamentoda çok büyük bir zafer elde etti

Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kaldı. Türkiye, tarihinde ilk kez ikinci tur seçimi görecek. 28 Mayıs Pazar günü yeniden sandık kurulacak. Yurt dışı temsilciliklerde ise 20-24 Mayıs tarihleri arasında oy kullanılacak.

Bu kez, yalnızca tek pusula, o pusulada da ilk turda en çok oy alan iki aday, Erdoğan ve Kılıçdaroğlu yer alacak.

Seçimin ikinci turuna 10 gün kala AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan, tv100 ekranlarında canlı bağlantı ile Osman Kenan Çapoğlu’nun sorularını yanıtladı.

"TÜRKİYE'NİN İLERLEYİŞİNİ İLERLETME GÖRÜŞÜ İÇERİSİNDEYİZ"

İlk turda tamamlanmayan oy oranını ikinci turda tamamlayacaklarını vurgulayan Eyyüp Kadir İnan, “Bu seçim başkanlık döneminin olduğu ikinci seçim. Şu anda değerlendirmeler yapılıyor ama bu seçim ittifakların yarıştığı seçim oldu. O nedenle AK Parti ve Cumhur İttifakı parlamentoda çok büyük bir zafer elde etti. İlk turda tamamlayamadığımız oy oranını, ikinci turda tamamlayacağız. Genel başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı tekrardan güçlü bir şekilde seçip Türkiye’nin ilerleyişini ilerletme görüşü içerisindeyiz” dedi.

"HANGİ SİYASİ PARTİ OLURSA OLSUN VATANDAŞIMIZIN OYUNA TALİBİZ"

Sinan Oğan’ın, “Ben kimi desteklersem tabanım yüzde 70 onu destekler” sözünü değerlendiren AK Eyyüp Kadir İnan, “Önceki seçimde Sayın Cumhurbaşkanımız 25 milyona yakın oy almıştı. Son seçimde 27 milyonu aşan bir oy aldık. Bu demek oluyor ki tüm siyasi partilerden oy alarak bu sonuca erişti. Biz hangi siyasi parti olursa olsun vatandaşımızın oyuna talibiz” dedi.

İnan, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi:

“Cumhurbaşkanımız son iki senede tam 41 kere gençlerle bir araya geldi. Onların sıkıntılarını ve dertlerini dinledi. Bunları parti politikalarına taşıdık. Bugün Meclis’te en genç altı vekilin beşi AK Parti’den. İlk defa oy kullanacak genç seçmenlerin çok büyük bir bölümü ‘İlk oyum Erdoğan’a’ dedi."