AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan'dan önemli açıklamalar!

Pınar Işık Ardor ile Pazar Siyaseti programına bu hafta AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan konuk oldu.

Tv100 ekranlarında yayınlanan Pınar Işık Ardor ile Pazar Siyaseti programına bu hafta Eyyüp Kadir İnan'dan konuk oldu. Önümüzdeki yıl görev süresinin sona ereceğini söyleyen 29 yaşındaki AK Parti Gençlik Kolları Başkanı, 2023 seçim kampanyasına kitlenmiş durumda olduklarını söyledi. 

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan "Geçmiş seçim bize tecrübelerimiz kılavuzluk ediyor. Bizim için bir seçim biter, diğer seçime hazırlık başlar. Gençlerle iletişimimizi güçlü tutmak görevimiz. 9 aylık etkinlik takvimimiz hazır. Son bir buçuk senedir saha çalışmalarını sürdürüyoruz. AK gençlik rüzgarı esecek diyebilirim" dedi.

6 milyon HDP seçmeni konuşuluyor ancak 6 milyon ilk defa oy kullanacak genç seçmen konuşulmuyor! Z Kuşağı ne istiyor?

Z kuşağı tanımını kategorik olarak kabul etmediklerini söyleyen İnan, "Türkiye genç bir ülke, 30 yaşın altında ciddi bir nüfus var. Gençleri bir bütünün parçası olarak görmüyoruz. Milletimiz, genciyle yaşlısıyla bir bütün. Türkiye genç bir ülke, AK parti iktidarı gençlerin önündeki barikatları kaldırmıştır."

Gençler AK Partiye uzaklaştı diyen bir kitle var. Muhafazakar yapıdan ayrışan bir gençlik olduğu söyleniyor! 

İnan, "Yok, ben böyle bir gençlik görmüyorum. Ülkemizde bir değişim dönüşüm süreçleri var. Gezi parkı olaylarında aynı cümleleri kullandılar, Y kuşağı geliyor diyerek. Y kuşağı daha seküler tarzda geliyor. Tercihleri bambaşka olacak dediler, biz cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Gezi Parkı girişimlerinden 1 sene sonra yüzde 52 oy aldık, yerel seçimlerde yüzde 44 oy aldık. 15 Temmuz’da gençlerle omuz omuza mücadele ettik. Eleştirileri doğru bulmuyorum." dedi.

Gençler neden yurtdışında okumak ve çalışmak istiyorlar?

"Sosyal medyadan arzu ettikleri gençlik profilini bize dayatmaya çalışıyorlar. Her genç yurtdışına çıkmak görmek isteyebilir. Ben toplumun genel ekseriyetinde, sokak röportajlarında olduğu gibi verilen mesajın olduğunu düşünmüyorum, bir manipülasyon görüyorum."

Gençler mültecilere nasıl bakıyor? 

"Gençlerimizin, bu ülkeye misafir olmuş mülteci kardeşlerimize insan olmanın onuru ile bakıyorlar. ne ufak bir nefret dili ne ufak bir kin en ufak bir bu zamanlarda çeşitli partilerin yaptığı provokasyonların aracısı olduklarını düşünmüyorum. Bununla ilgili manipülasyon dolu süreçleri, gençlerin safiyane duygularını istismar etmek için kullananlar olabilir."

Gençlerin somut bir lider arayışında olduklarını söyleyen Eyyüp Kadir İnan, "İç ve dış politikada kazanımlarını muhafaza etmede ve geliştirmede o somut lider arayışında tek bir isim karşılarına çıkıyor Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan."

'İlk oyum Erdoğan’a ilk oyum AK Partiye'

6 milyon 48 bin ilk defa oy kullanacak genç, 2023'te oy sandıklarıyla buluşacak. Çok güçlü bir kampanyaya başlıyoruz Eylül ayından itibaren 'ilk oyum Erdoğan’a ilk oyum AK Partiye' diyerek, AK parti Gençlik kolları olarak türkiye'nin 900 küsür ilçesinde, 1,5 milyon üyeye sahip 81 ilde teşkilatlanmış bir gençlik teşkilatı olarak 6 milyon 48 bin genç arkadaşımıza teşkilatımız ulaşacaktır. Kendilerine 2023 vizyonumuzu ve 2053 vizyonumuzu anlatacağız.

Son 1.5 senede gençlerin çoğu sorununu çözdük. Bedelli affı, gençlerin gündemindeydi. Lisans, önlisans ve yüksek lisans öğrencilerinin yoğun bir talebi vardı. O da öğrenci affıydı.  Sayın Cumhurbaşkanımız ve partimiz hızlıca geçirdi. KYK yurtlarında internet sorunu vardı, hızlıca çözüldü. Gençlerimizi enflasyona ezdirmeyiz dedi AK Partili Cumhurbaşkanımız, dünyadaki para politikalarına çok aykırı olacak şekilde KYK burslarını ve kredilerinin ana paralarının aynı tutarda geri ödenmesiyle ilgili çok radikal gençlerin lehine bir karar aldık.

Kılıçdaroğlu 'KYK borçlarını beni dinleyerek sildiler' demişti!

 "Bu konu son 1 yıldır kabinemizin, AK Parti MYK'sının gündemindeydi. Kılıçdaroğlu, bu konuda emek hırsızlığı yapmaktadır. Konuyu takip eden biri olarak, Cumhurbaşkanımızın hakkını asla yedirmeyi düşünmüyoruz."

Neden konserler iptal ediliyor?

"Temel hak ve özgürlükler ve İnsan Hakları meselesinde İçişleri Bakanlığımızın gerekçekleriyle birlikte açıkladığı üç beş tane sosyal aktiviteyle birlikte son 20 yıllık Temel hak ve özgürlükler ve İnsan Hakları alanında vermiş olduğu mücadeleye bu tür örneklerle bir barikat kurmanın hakaret olduğunu düşünüyorum. Bizi biz yapan değerlerin, anarşi ortamlarında ayaklar altına alınması ve özgürlük olarak nitelendirilmesine itiraz ediyoruz."

 Avcılar'daki metrobüs kazası ile ilgili AK Parti Gençlik Kolları'nın videosu

"AK Parti Gençlik Kolları adına geçmiş olsun diliyorum. Otobüs kazaları, metrobüs kazaları, mağdur olan vatandaşlar artık İstanbul rutini oldu. Bu kaza Avcılar'da olduğu zaman tüm Türkiye'de olduğu gibi, Avcılar Gençlik Kollarımız olay yerine intikal ediyor. Burdaki kardeşimiz 18 yaşındaki kardeşimiz Sude isminde. Viral bir video çekiyor. İşin esasını konuşmak yerine, burada İBB, 18 yaşındaki kardeşimizi günah keçisi ilan etti. En kısa zamanda ekip arkadaşlarımız gitti. Belediye Başkanı neredeydi? Zannediyorum ki öngörüm, her felakette olduğu gibi tatildeydi. 1 gün sonra geldi. Bu videoyu savunmuyorum ama bu video kullanılırak fırsatçılık yapılıyor, linç kampanyası başlatıldı."

Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan, Meral Akşener, "Suni işlerle gençleri projelerinde araçsallaştırmaktadır" dedi. İnan, 'Bizim için rakip önemli değildir. Rakipler için ise Recep Tayyip Erdoğan'a aday belirliyorlar. Bu da Recep Tayyip Erdoğan'ın en önemli başarılarından biridir. Cumhur İttifakının adayı belli, tüm kadrolarımız şeffaflıkla ilerliyor. Rakibimizi bilmiyoruz. Türk siyaseti için kayıp olarak nitelendiriyorum. Biz bu kadar sıkışmışken, karşıki ittifakın adayı belli değil."

Milletimizle bağımız çok güçlü diyen İnan, "Toplumda bu kadar güçlü etkileşim olması, Avrupa'daki gibi, 2002 yılını hatırlayın. Türkiye'de 2-3 yılda bir iktidar değişirdi. Her geçen yıl milletimiz ile etkileşimimiz artıyor.