AK Parti tüzüğünde flaş değişiklik!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, olağan kongrede yaptığı açıklamada tüzükteki değişikliği duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise kongre açılış konuşmasında MKYK üye sayısını paylaştı.

AK Parti tüzüğünde flaş değişiklik!

AK Parti 7.Olağan Kongresi'nde parti tüzüğünde değişikliklere gidilecek. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, olağan kongrede yaptığı açıklamada tüzükteki flaş değişikliği duyurdu. Buna göre; AK Parti'de Genel Başkanvekili sayısı 2'ye yükseltildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, kongrede yapılacak tüzük değişikliğiyle genel başkanvekili sayısının 2'ye çıkarılacağını bildirdi.

75 kişilik MKYK ile yola devam

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7. Olağan Büyük Kongresi’ne katılmak için geldiği Ankara Spor Salonu'nda dışarıda bekleyen partililere hitap etti. Erdoğan, '75 kişilik Merkez Yönetim Kurulu'yla yola devam edeceklerini ve 35 kişilik yedek üyelerin de asıllar gibi çalışacağını ifade etti. 

Cumhurbaşkanı: "Sizleri böyle anlamlı bir buluşmada özellikle kar yağışının tüm mikropları temizlediği bir anlamlı buluşmada en kalbi duygularla selamlıyorum. Biraz sonra 7. Olağan Büyük kongremizi yapacağız. Şu ana kadar kurulduğumuzdan bu yana son olarak üye kayıtlarımı istediğimde, üye sayımız 13 milyon 500 bindi. Bırakın Türkiye'yi dünyada böyle bir siyasi parti yok. Ve hamdolsun bir milyonu aşkın genç üyesiyle yaklaşık beş milyonu aşkın kadın üyesiyle ve bunun dışında da ana kademe üyesiyle dünyada bir başkası yok. Türkiye'de zaten yok. Ve artık önümüzde 2023 var.

Bugün yapacağımız tüzük tadilatıyla 50 kişilik bir Merkez Karar Yönetim Kurulu değil 75 kişilik bir MKYK ile devam edeceğiz. Ayrıca yedek olan 35 kişi de yedek olarak kalmayacak onlarda aynen asıl üyeler gibi çalışacaklar" dedi.