AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı'dan anayasa değişikliği teklifiyle ilgili açıklama! "24'üncü maddeye bir cümle ekleyeceğiz"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, başörtüsü için anayasa değişikliği teklifi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yazıcı, düzenlemenin seçimden önce çıkacağını, 'din ve vicdan özgürlüğünü' düzenleyen anayasanın 24. maddesine bir cümle ekleyerek teklifi TBMM’ye sunacaklarını söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı'dan anayasa değişikliği teklifiyle ilgili açıklama! "24'üncü maddeye bir cümle ekleyeceğiz"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, katıldığı bir televizyon programında, Adalet Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı başörtüsü için anayasa değişikliği teklifiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Din ve vicdan özgürlüğünü düzenleyen anayasanın 24. maddesine bir cümle ekleyerek teklifi TBMM'ye sunacağız." dedi.

Teklif için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yurtdışından dönmesini bekleyeceklerini sözlerine ekleyen Yazıcı, düzenlemenin seçimden önce çıkacağını söyledi.

Mevcut anayasanın 41. maddesinde de aile ile ilgili düzenlemenin yer aldığını anımsatan Yazıcı, “Bu madde içerisinde ailenin kimlerden oluşacağı ve karı-kocanın haklarının neler olduğuna ilişkin bir cümleden ibaret düzenleme çalışması yapıyoruz. Başörtüsü konusu ile birlikte mi getirelim, farklı bir zamanda mı gelsin, bunu da ayrıca tartışıyoruz” diye konuştu.

6’lı masanın cumhurbaşkanı adayı belirleme sürecine ilişkin Yazıcı, “Gözlemim Meral Akşener’in de aday olarak çıkabileceği yönünde” ifadelerini kullandı.