AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’tan önemli açıklamalar: “Seçim gecesi öndeyiz demeye utanmadılar”

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, katıldığı canlı yayında seçim sonuçlarıyla ilgili "Kazandık diye manipüle eden sizsiniz. Ya siz sandıklarınızdan ne oy aldığınızı bilemiyorsunuz. İnsan utanır ya. Sadece algı meselesi" ifadelerini kullandı. Kurtulmuş ayrıca Millet İttifakı'nın hüsran içerisinde olduğunu da söyledi.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’tan önemli açıklamalar: “Seçim gecesi öndeyiz demeye utanmadılar”

14 Mayıs'ta gerçekleşen cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylardan herhangi birinin yüzde 50+1 oy alamaması nedeniyle seçim ikinci tura kaldı.

Türkiye, Cumhurbaşkanı'nı seçmek için 28 Mayıs'ta ikinci tur seçime gidiyor. AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, TGRT Haber'de Ercan Gürses'in sorularını yanıtladı.

“Söz de karar da milletindir. Millet ne diyorsa başka bir şey demedik” diyen Numan Kurtulmuş, “Büyük bir başarıdır ama Seçim bitmemiştir. Katılımın yüksek olması önemlidir. Karar milletindir. Bize hep soruyorlardı, kazanırlarsa ne yapacaksınız? Söz de karar da milletindir. Millet ne diyorsa başka bir şey demedik. Bizim siyasi hareketimiz ne kadar zorluklarla karşılaşsın demokrasinin dışına çıkmamıştır. Bir kere daha milletimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Kurtulmuş, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi:

“Sinan Bey'i de tebrik etmek lazım. Sinan Oğan'a oy verenler neden oy verdi? Bu kitlenin temel özelliği milliyetçi, Türkiye'nin bölünmesine karşı olan bir kitleden bahsediyoruz. PKK'lı figürlerin ortaya çıkarak 'cezaevlerinin kapılarını kırarak tutsakları çıkaracağız' söylemlerinin büyük bir rahatsızlık oluşturduğunu biliyoruz. Dolayısıyla ikinci turda tercihlerinin Türkiye Yüzyılı olacağını, Sayın Cumhurbaşkanımız olacağını düşünüyorum”

"YA SİZ SANDIKLARINIZDAN NE OY ALDIĞINIZI BİLMİYORSUNUZ"

En önemli maddelerimizden biri bu. Biz bir al-ver pazarlığında siyaset yapmadık. Ve başarılı olundu. İnşallah yeni bir 5 yıl karşımıza çıkacak ama henüz seçim bitmedi. Daha kolay bir daha yalın bir seçim var. 2. turu kesinlikle kazanacağız. Şimdi 2 seçenek var.

Kazandık diye manipüle eden sizsiniz. Ya siz sandıklarınızdan ne oy aldığınızı bilemiyorsunuz. Bir önceki seçimde Muharrem İnce'de aynı şeyi söylemişti. İnsan utanır ya. Sadece algı meselesi. Mesela o akşamki bu kışkırtmalarla sokaklar karışsa ne olacak?

CHARLIE HEDDO DERGİSİNİN ALÇAK KAPAĞINA TEPKİ

Bu dergilerin hepsi ağızlarını açtığında demokrasiyi savunuyoruz diyorlar. İşte demokrasi ortada, saygı duyun. Bunlar iç dünyalarındaki Türkiye, Erdoğan, İslam düşmanlığının dışa vurumudur.