AK Partili Akbaşoğlu'ndan EYT açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, TBMM’de düzenlenen basın toplantısında, EYT ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Akbaşoğlu, EYT'liler için atılacak adımları açıkladı. İşte detaylar...

AK Partili Akbaşoğlu'ndan EYT açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akbaşoğlu, EYT ile ilgili açıklamasında, Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu’nun kendilerini ziyaret ettiğini söyledi. Akbaşoğlu, “Kendi taleplerinin sözlü ve yazılı olarak ilettiler. Bu konuyla ilgili detaylı görüşme yaptık. 5 adım atmak suretiyle bir süreç yönetimden bahsetmiştim. Bir asgari ücretle işe başlayacağız. Memur ve emeklilerin durumunu ele alacağız. Bunları hayata geçirdik. 3600 ek gösterge ile ilgili çalıma yapacağımı söylemiştim, görüşmeler başladı. Bu konunun kanunlaşacak yürürlüğe girdiğine şahit olacağız. Bu süreç yönetimi kendi sıralaması içerisinde devam ediyor. İnşallah 2022 yılı içerisinde nasıl bir sonuç oluşturduğunu göreceğiz. Çalışma Bakanlığı çalışmaları yürütmektedir” şeklinde konuştu. Akbaşoğlu şu ifadeleri kullandı:

Bu konuda yeni düzenlemeler yapılması isteğini ortaya koyabilirler. 3600 ek gösterge ile ilgili çalışma grupları oluşturarak, kamu çalışanı ile ilgili söz verdiğimiz kadrolar ve bununla beraber hiyerarşik anlamda kendi içerisinde de adilane yaklaşımın belirlemenin konulacağını ifade ettik. Belediyelerde çalışanlara bütün sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi konunu karar bağlandıktan sonra sıra EYT’li kardeşlerimizin durumunu masaya yatırmak, platform yetkililerle görüşmek suretiyle kamuoyuna ne yapacağımızı net bir şekilde ifade edeceğimizi paylaşmış olduk. Onlar da memnuniyetlerini ifade etti.