AK Partili isim tarih verdi! Sözleşmeliye kadro açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, 500 bine yakın çalışanı ilgilendiren sözleşmeliye kadro düzenlemesine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Elitaş, "28 Kasım 2022'den önce işe başlayanlar kadroya geçecek" dedi. Elitaş'ın açıklamasına göre; 458 bin 615 kişiyi kapsayacak. Kanun teklifi de önümüzdeki hafta yasalaşacak. İşte son dakika haberinin detayları...

AK Partili isim tarih verdi! Sözleşmeliye kadro açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, sözleşmeliye kadro düzenlemesine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Mustafa Elitaş, önümüzdeki hafta kanun teklifinin yasalaşmasını planladıklarını söyledi.

500 bine yakın çalışanı ilgilendiren düzenleme ile ilgili Elitaş, "28 Kasım 2022'den önce işe başlayanlar kadroya geçecek" dedi.

Elitaş'ın açıklamasına göre; 458 bin 615 kişiyi kapsayacak. Belediyelerde çalışan sözleşmeliler de 3 yıl şartı aramadan kadroya geçecek.

657 sayılı devlet memurları kanunu kapsamında yapılan kanunun 4B maddesine göre gerçekleştirilmiş oldu.

EYT AÇIKLAMASI

EYT düzenlemesinin Meclis'e geleceği tarihe ilişkin AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, "Parlementoya geldikten sonra en az 10 günlük bir süre gerekebilir" diyerek EYT ile ilgili çalışma için bir tarih istenmemesi gerektiğini söyledi.