AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum’dan İBB yönetimine eleştiri: Enerjilerini İstanbul halkına harcamıyorlar

Bakırköy Minibüs Esnafı Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'ni ziyaret eden AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, mevcut İBB yönetimini eleştirerek, “Bugün yarı zamanlı çalışan bir İBB yönetimi mevcut. Maalesef mesailerini, enerjilerini İstanbul halkına harcamıyorlar" ifadelerini kullandı.

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum’dan İBB yönetimine eleştiri: Enerjilerini İstanbul halkına harcamıyorlar

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Bakırköy'ü ziyaret etti. Kurum, minibüs esnafının sorun ve önerilerini dinledi. Bakırköy'deki Minibüs Esnafı Dayanışma Yardımlaşma Koruma Derneği'ne ziyarette bulundu.

Minibüs şoförlerinin sorunlarının dinleyen Kurum, “Siz söyleyeceksiniz biz dinleyeceğiz, siz isteyeceksiniz biz yapacağız. Biz hep böyle çalıştık, böyle gördük, böyle öğrendik. Her şeyi İstanbul’da 70 gün sonra yeniden başlatacağız” ifadelerini kullandı.

“BUGÜN YARI ZAMANLI ÇALIŞAN BİR İBB YÖNETİMİ MEVCUT”

İstanbul’un yeniden eserler şehri olması için çalışacaklarını belirten Kurum, “Bugün yarı zamanlı çalışan bir İBB yönetimi mevcut. Maalesef mesailerini, enerjilerini tam zamanlı İstanbul’a, İstanbul halkına harcamıyorlar. Bu şehrin sorunlarına vakıf olduklarını düşünmüyorum. Az önce başkanım da ifade etti. Minibüsçünün bir derdi varsa gelip dinleyeceksin, can kulağıyla dinleyeceksin. Çözüm için bir irade ortaya koyacaksın ki bu iradelerin de ortaya konulmadığını net bir şekilde görüyoruz. Bir mahallede, bir semtte, bir ilçede, bir ilde yatırım yapılıyor mu, şantiyeler çalışıyor mu, toplu konutlar inşa ediliyor mu, dükkanlar işliyor mu, esnafın rahat mı, hangi mahallelere hizmet gidiyor hangilerine gitmiyor, milletin sıkıntıları çözülüyor mu çözülmüyor mu bunların hepsini şoför kardeşlerimden öğrenebilirsin. Bu yüzden 5 yılda bu şehre kimin neler yaptığını en iyi siz biliyorsunuz ve ne yapmadığını da en iyi siz biliyorsunuz. İşte bu yüzden sizi görmeyen sizi dinlemeyen İstanbul’u anlayamaz” dedi.

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum’dan İBB yönetimine eleştiri: Enerjilerini İstanbul halkına harcamıyorlar - Resim : 1

“TÜM BİRİKİMİMİZLE, TÜM ENERJİMİZLE, TÜM TECRÜBEMİZLE SADECE İSTANBUL’A ODAKLANACAĞIZ"

Merkezinde İstanbul’un olduğu bir belediyecilik anlayışını yeniden İstanbul’a getireceklerini belirterek, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın düsturuyla her zaman milletimizin yanında olmamız gerekir. 25 yıllık iş hayatımda hep bu anlayışla çalıştım, nerede bir deprem olsa, nerede bir afet olsa, sel olsa, yangın olsa biz milletimizin hemen dizinin dibindeydik. Onları hiçbir zaman yalnız bırakmadık hiçbir zaman da inşallah bırakmayacağız. 81 ilimize 500’ü aşkın ziyaret yaptık. Şimdi tüm birikimimizle tüm enerjimizle tüm tecrübemizle sadece İstanbul diyeceğiz ve İstanbul’a odaklanacağız.” ifadelerini kullandı.

 

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum’dan İBB yönetimine eleştiri: Enerjilerini İstanbul halkına harcamıyorlar - Resim : 3