AK Parti Sözcüsü Çelik'ten önemli açıklamalar

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten MKYK toplantısı sonrası önemli açıklamalar.

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten önemli açıklamalar

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten MKYK toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

İşte o açıklamalardan satır başları;

"8500'den fazla terörist mevzisi yok edilmiştir."

"TSK insani hedefler kültürel yapılar konusunda, siviller konusunda dünyada en yüksek hassasiyete sahip orduların başında gelir. Hedef terör örgütleridir."

"Eren operasyonları 15 bölgede devam ettiriliyor, ağır zayiatlar verdiriliyor."

"Pandemide çeşitli tedbirler alınıyor. Maske mesafe ve hijyen kurallarına uyarılara rağmen uyulmuyor."

"Türkiye de olumsuz etkilendi. Çeşitli sektörlere destek devam ediyor. Özellikle son günlerde müzisyen arkadaşlarımızın seslerini duyduğumuzu değerlendirdiğimizi bilmenizi isterim. Kültür Bakanlığı'nın verdiği destek önemlidir."

"Müzik susmasın projesi kapsamında destekler müzisyen arkadaşlarımıza ulaştırılıyor."

"1-31 Temmuz tarihleri arasında Tiyatrolara 31 milyon lira destek sağlanacak."

"Müzik sendikası, müzik birlikleri ve müzik dernekleri bize isimleri bildiriyor."

 "Türkiye'nin ilk uçak gemisinin yapımı devam ediyor. Böylece buna sahip olan sayılı ülkelerden biri olacağız."

"Çevre ve Şehircilik açısından önemli gündemlerden bir tanesi de Marmara Denizi. Deniz salyası son derece tedirgin edici. Tahammül edemeyeceğimiz kirlilik. İlk tespitler iklim değişikliği, durgun deniz ve atıklar. Yüzeyden temizlenmesi tehlikeyi ortadan kaldırmıyor.

Burada belediyelerin yaptığı deşajların, balıkçılık, denizcilik, tarım faaliyetleri yanyana geliyor. Bu mesele yakından takip ettiğimiz meselelerden bir tanesi. Parti olarak bu konuyu takip ediyoruz."

"Yine Batı Şeria'da 350 konut temel atma töreni düzenlendi. Bunu şiddetle kınıyoruz. Bu hukuk dışı meselelere son verilmesi gerekiyor."

"FETÖ'nün Avrupa faaliyetlerini takip ediyoruz. Almanya'da FETÖ'nün de dahil edildiği bir proje ortaya çıktı. Almanya'daki müslümanları temsil etmesi söz konusu olmayan bu projeye geçit verilmemesi gerekirdi. Almanya müttefikimiz. Avrupa'da ortağımız. FETÖ'ye karşı daha yüksek bir hassasiyet gösterilmesini bekliyoruz."

(Anayasa hazırlıkları) "Cumhur İttifakı kendi içerisinde bir uzlaşı ortaya çıkardıktan sonra diğer partilerle paylaşılması için adımlar atılması söz konusu olacaktır. Çalışmalar bitmek üzere. Yeni anayasa gelecek nesillere borcumuzdur."