AK Parti Sözcüsü Çelik'ten önemli açıklamalar

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin toplantısı öncesi önemli açıklamalarda bulunuyor.

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten önemli açıklamalar

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin toplantısı öncesi önemli açıklamalarda bulunuyor.

İşte Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları;

"Tabiatı korumak için mücadele veren bütün görevlerimize şükranlarımızı iletiyoruz."

"Diyarbakır Annelerimizin evlat nöbeti 665. gününe girdi. Anneler evlatlarına kavuşmaya devam ediyor. Hepsine buradan sevgilerimizi saygılarımızı ifade ediyoruz."

"MYK'da terörle mücaüdele her zaman önemli yer tutuyor. MSB tarafından yürütülen, İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen operasyonları yakından takip ettiğimiz ve değerlendirdiğimiz konular. Türkiye terör unsurlarıyla yeryüzünün en büyük mücadelesini veriyor."

"Terörle mücadelemiz Irak'ın bütünlüğüne karşı bir yaklaşım değildir, tamamen kendi topraklarımızı korumaya dönüktür."

"Bu operasyonlar Türkiye'nin sınır güvenliğini koruyan operasyonlar olduğu gibi kardeş Irak'ın topraklarında konuşlanmış teröristlere karşı Irak halkına verdiğimiz destek olarak da değerlendirilmelidir."

"(Müsilaj konusu) 20. gününde 425 bölgede çalışmalar devam ediyor. 7 bin m3'ten fazla müsilaj temizlendi. Çeşitli stratejiler uygulanıyor. Toplanan müsilajlar düzenli olarak depolama alanlarına gönderiliyor. En önemli konu bunu kökeninde halletmek, müsilaja sebebiyet veren kirliliği ortadan kaldırmak. 6 binden fazla denetim gerçekleştirildi. Kurallara uymayan 26 işletmeye faaliyetten men ve 14 milyon lira ceza uygulanmıştır."

"Dün yayınlanan genelgeyle birlikte normalleşmede yeni adımlar ortaya çıktı. Tabii en önemlisi bu çerçevede normalleşmenin hızlanması ama hızlandıktan sonra kalıcı olması için aşı programının uygulanması. Sağlık çalışanlarımız günde 1 milyondan fazla vatandaşımızı aşılayacak kapasite ortaya koyuyorlar. Bütün sağlık çalışanlarımıza teşekkürlerimiz sunuyoruz."