AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Koskoca AB, Rum kesiminin elinde oyuncak oldu

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik partisinin MYK toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. AB'yi eleştiren Çelik, "Koskoca AB’nin Rum kesiminin önünde oyuncak haline gelmesi Avrupa’nın geleceği açısından kaygı vericidir. Bu zaten sürdürülebilir bir ilişki de değildir" ifadelerini kullandı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Koskoca AB, Rum kesiminin elinde oyuncak oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan MYK toplantısı sonrasında kameraların karşısına geçen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Cenevre’de 5+BM formatında yapılan toplantıya ilişkin konuşan Çelik, “KKTC’nin eşit egemenlik ve eşit uluslararası statü temelindeki tezi masada kuvvetli bir şekilde dile getirildi. Rum tarafının uzun zamandır yürüttüğü bir taktik var, sürekli olarak ‘masaya oturalım, uzlaşmadan uzak duralım, Türkiye’nin egemenlik haklarını gasp edecek, KKTC’nin hak ve menfaatlerini törpüleyecek bir takım yaklaşımlarda bulunalım, bunu Türkiye ve KKTC kabul etmediğinde gidelim Avrupa’ya şikayet edelim’ şeklinde bir yaklaşımları var” diye konuştu.

Anastasiadis'in Paskalya Bayramı vesilesiyle yaptığı açıklamanın müzakere çerçevesini kimin tahrip ettiğini ortaya koyduğunu söyleyen Ömer Çelik, Anastasiadis'in Türkiye’ye dönük “Osmanlı İmparatorluğu hayali peşinde koşan küstahlar” şeklindeki sözlerini hatırlatarak, “İyi kötü bir toplum lideri olmuş bir kişinin bu şekilde bozuk ağızla konuşması, zihniyetinin ne kadar bozuk olduğunu gösteriyor. Daha yakın zamana kadar elinde binlerce Türk’ün kanı olan EOKA terör örgütünün yıl dönümünü kutladı. Çoğu kez de KKTC’ye, Kıbrıs Türkü’ne karşı Avrupa’daki faşistlerin diliyle konuşan birisi olduğunu görüyoruz.

Yapmaya çalıştıkları şey, KKTC’yi yok etmek, hak ve menfaatlerini gasp etmek, orada kendilerini bir egemen devlet olarak, Türk kesimini ise o egemen devlete yamanmış bir toplum kesimi olarak bir kurgu peşinde olduklarını biliyoruz. Aşırı talepleri kabul görmediği için KKTC meşru hakkı olan eşit egemenlik hakkını talep ettiği için büyük bir çılgınlık içinde bu konuşmaları yapıyor. Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı, milletimize karşı yaptığı bu saygısızlığı iade ediyoruz. Kıbrıs’ın geçmişinde de, Anastasiadis'in savunduğu kurumların ve siyasetin geçmişinde de nasıl kanlı tabloların olduğunu görüyoruz. Şimdi çıkmış, yakında yapılacak zirvede Türkiye’yi KKTC’yi Avrupalı liderlere şikayet edeceğinden bahsediyor. Doğrusunu söylemek gerekirse bu mekanizma ve bu söylem artık sıkmıştır. Rum kesiminin AB’yi kendi oyuncağı haline getirmesi AB tarafından kabul gören bir meseleyse bu onlara hayırlı olsun.

AB’nin bize karşı bir şantaj mekanizması olarak kullanılmasını kabul etmeyeceğimiz açıktır. AB’nin bu mesele üzerinde ciddi tefekküre girmesi lazım. Bir tane ülke çıkıyor, tamamen maksimalist taleplerle hareket ediyor, Türkiye Cumhuriyetine ve Türk milletine karşı hakaret ifadeleri kullanıyor, sonrada Türkiye’yi ve KKTC’yi AB liderlerine şikayet edeceğini söylüyor. Koskoca AB’nin Rum kesimin önünde oyuncak haline gelmesi Avrupa’nın geleceği açısından kaygı vericidir, bu zaten sürdürülebilir bir ilişki de değildir” açıklamasında bulundu.