Ömer Çelik'ten TV100 yayınında Enes Kara açıklaması

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, TV100 yayınına bağlanarak intihar eden tıp öğrencisi Enes Kara ile ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2.sınıf öğrencisi Enes Kara, Elazığ'da bir binanın 7.katından atlayarak yaşamına son veren Enes Kara Türkiye'nin gündemi oturdu. Kara, olaydan önce çektiği videoda ise kaldığı yurtta baskılara maruz kaldığını ve psikolojik olarak yorulduğunu anlatmıştı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, TV100 ekranlarında yayınlanan Cengiz ile Ahtapot programına canlı bağlanarak, tıp öğrencisi Enes Kara'nın intiharı sonrası başlatılan tartışmalara dair değerlendirmelerde bulundu. 

Cengiz Semercioğlu ve Ertuğrul Özkök'un sorularını yanıtlayan Çelik, şu ifadelerini kullandı;

Olayın bütün boyutlarını, çeşitli görüşlerin ne manada dillendirildiğini ifade etmek bakımından bir gayret olduğunu gördüm. Ve bu çok önemli çok kıymetli. Bu tabii hepimizin yası hepimizin üzüntüsü. Benim söylemeye çalıştığım şey şu; herhangi bir yer herhangi bir olay olduğunda topyekün dindar kesimin, ya da seküler kesimin, muhafakarların, solcuların ya da liberallerin bu şekilde bir takım etiketlerle insanlarının suçlanmasının sağlıklı bir toplum yapısı açısından doğru olmadığını düşünüyorum. Olayı kendisi içerisinde anlamak gerekiyor.

'Her kesimin birbirine karşı önyargısı var'

Bir takım ideolojik hesaplaşmalar, bloklar arasında, bir kavganın ürünü olarak bu çocukların hayatları, genç kızların hayatları, şiddete uğrayan kadınların hayatları konuşuluyor. Ama sonuçta bu çocukların, bu genç kadınların bıraktıkları mesajlara bakarsanız, onlar başka bir şey söylüyorlar. Kendi hayatlarına sahip çıkmak, medeni bir toplumda özgürce yaşamak istediklerini söylüyorlar. Aslında hepimizin bu mesajı alması gerekir. Bu mesajı almak yerine, bunu ideolojik kampların kavgasına çevirdiğinizde, burada, dindarları, muhafazakarları ya da sekülerleri suçladığınızda baştana aşağı yanlış tartışma olur. Bizim önce bu konuda demokratik üslubu yerleştirmemiz gerekiyor. Her kesimin birbirine karşı önyargısı var. Tartışma adabı önyargıların rehebilitasyonu gerektirir. Bu olaylar şu söyleniryorsa doğrudur; öğrenci evlerin yurtların denetimin tam olarak yapılması, sıkıntıya giren çocuklara üniversiteler tarafından psikoloji destek verilmesi gibi konular, siyasetin gündeminde ve bunu tartışanların gündeminde olacaktır.