Türkiye'den Azerbaycan'a destek! Ermenistan artık tahrikleri bırakmalı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Azerbaycan-Ermenistan sınırında çıkan çatışmalara ilişkin açıklama yaptı.

Türkiye'den Azerbaycan'a destek! Ermenistan artık tahrikleri bırakmalı

AK Parti Sözcüsü Çelik: "Ermenistan provokasyon ve saldırganlıklara son vermelidir. Barış herkesin yararınadır. Bugün çatışma için Ermenistan’ı kışkırtan çevreler sadece çıkar odaklarıdır. Ermenistan Azerbaycan’ın meşru hak ve çıkarlarına saygı duymalıdır."

Çelik'in Twitter'dan yaptığı açıklama şöyle:

Ermenistan provokasyon ve saldırganlıklara son vermelidir. Barış herkesin yararınadır. Bugün çatışma için Ermenistan’ı kışkırtan çevreler sadece çıkar odaklarıdır. Ermenistan Azerbaycan’ın meşru hak ve çıkarlarına saygı duymalıdır.

Çavuşoğlu'ndan Azerbaycan'a destek mesajı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Her zaman can Azerbaycan’ın yanındayız. Can Azerbaycan hiçbir zaman yalnız değildir"

Bakan Akar, Azerbaycanlı mevkidaşıyla görüştü

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bakan Akar, dün gece meydana gelen çatışmalarda şehit olan Azerbaycan askerlerine Allah’tan rahmet, yaralılara şifa dileklerini iletti. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ermenistan’ın saldırgan tutumu ve provokatif hareketlerine yönelik tepkisini ifade ederek Türkiye’nin her zaman kardeş Azerbaycan’ın yanında olduğunu, bundan sonra da haklı davalarında yanında olmaya devam edeceğini vurguladı.