AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten açıklamalar! "Milli irade tecelli etmeye başladı"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, açıklamalarda bulundu. CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın açıklamalarına tepki gösteren Ömer Çelik, "Kendi ellerindeki verileri bütün Türkiye'nin verisi gibi sunmaya çalışaraktan diğer ortaya konulan verilere dönük bir bulandırma içerisine girdiklerini görüyoruz" dedi. Çelik, sözlerinin devamında ise Türkiye'nin ilk defa 2. tur seçimini deneyimlediğini belirterek, "Açıklanan sonuçlar sayın Cumhurbaşkanımıza yüksek teveccühün devam ettiğini gösteriyor" ifadelerini kullandı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten açıklamalar! "Milli irade tecelli etmeye başladı"

Türkiye, 13. Cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına gitti. İlk turda salt çoğunluğu saylayabilen aday bulunmaması sebebiyle yapılan 2. tur seçimlerinde 60 milyondan fazla seçmen sandık başına gitti.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, seçim sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çelik'in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Bütün dünyaya demokrasi dersi verecek şekilde oy kullanma işlemini tamamladı. Milletimiz bir kere daha Türkiye'yi kimin yönetmesine karar verecek.

"AÇIKLANAN OYLAR CUMHURBAŞKANIMIZA YÜKSEK TEVECCÜHÜN DEVAM ETTİĞİNİ GÖSTERİYOR"

Demokratik ilkeleri içselleştirmiş olanlar sonuca da saygı gösterecekler. Türkiye ilk defa 2. tur seçimini deneyimledi ve başarıyla getirdi. Şimdi açıklanan sonuçlar sayın Cumhurbaşkanımıza yüksek teveccühün devam ettiğini gösteriyor."

"KENDİ VERİLERİNİ TÜRKİYE'NİN VERİSİ GİBİ ÇALIŞTILAR"

Tabii iki kere CHP Sözcüsü bir telaş içerisinde açıklama yaptı. Bu açıklamalarda aslında parti içinde müşahitlere verilmesi gereken dersin bir takım unsurlarını ekranlardan paylaştı. Şimdi bir kere daha kendi ellerindeki verileri bütün Türkiye'nin verisi gibi sunmaya çalışaraktan diğer ortaya konulan verilere dönük bir bulandırma içerisine girdiklerini görüyoruz.

'Hiç kimse balkon konuşması yapmasın, suyu bulandırmasın' gibi bir ifade kullanıyor. Bütün bu süreçte CHP Sözcüsü Faik Bey'in bilmesi gereken şu; Bütün bu süreçte suyu bulandıran yegane açıklama 14 Mayıs gecesi CHP Genel Merkezi'nden 2 belediye başkanından gelmiştir. 14 Mayıs gecesi çıkıp 'kazandık ve 13. Cumhurbaşkanı adına konuşuyoruz' diyerekten açıklama yaptılar. Bütün resmi verileri ve diğer partilerin verilerini aşağılayarak 'aramızda kalsın kazandık' gibilerinden son derece sorunsuz, yakışıksız, millet iradesine saygısız bir tavır ortaya koydular.

Dolayısıyla CHP Sözcüsü arkadaşımızın hatırlaması gereken şey, suyu bulandırma faaliyetinin 14 Mayıs gecesi CHP Genel Merkezi'nden yapıldığıdır.

İkincisi hiç kimse alalecele balkon konuşması yapmasın diyor. Buna da tabii bu dönüpte CHP'ye söylenmesi gereken bir şey. Balkon konuşması geleneği onlarda yok bizde var. Ama biz millet iradesi tecelli ettikten sonra bu Cumhurbaşkanımız tarafından yıllardır sürdürülen güçlü bir gelenek olarak devam etmektedir.

Bu sefer tabii iki belediye başkanından geçen seferki gibi açıklama yapılmaması, bunun yerine CHP Sözcüsü tarafından yapılması biraz ders alındığını gösteriyor. Ama yine bir telaş içerisinde bütün diğer verileri yok sayarak kendi ellerindeki veriyi, Türkiye'nin gerçek verisi gibi sunmaya çalışıyorlar.

Bütün vatandaşlarımız müsterih olsun. Hepimiz gittik, güvenli bir ortamda, güvenlik güçlerimizin sağladığı güven ortamı içerisinde YSK'nın güvenilir mekanizmaları içerisinde ve Türkiye'nin büyük demokrasi tecrübesi içerisinde oylarımızı kullandık.

Şimdi sandıklar açılıyor. Ekranlardan hep beraber görüyoruz. Sandık sonuçları ortaya çıkmaya başladı. Fakat biz son oy sayılıp da karar ortaya çıkana, tablo şekillenene kadar oyumuz şudur, aldığımız netice budur demeyen, bunu saygıyla bekleyen bir siyasi geleneğe sahibiz. Kendi sandık görevlilerine geçen sefer de, seçimler öncesi vermesi gereken bir takım telkinleri çıkıp şimdi vermeyi siyaset yapmak sanıyorlar. Unutmayalım ki ne suyu bulandırmakla ilgili, ne de başka bir tavırla ilgili demokratik iradeye saygısızlıkla ilgili bir yaklaşım Cumhurbaşkanımızın yanına yazılamaz, AK Parti'nin ve Cumhur İttifakı'nın yanına yazılamaz.

14 Mayıs gecesi suyu bulandıranlar da, alelaecele seçim sonucu açıklayanlar da CHP Genel Merkezi'nde açıklama yapanlardı. Biz çıktık dedikki; milet iradesine saygısızlık ediyorsunuz, çıkın ve özür dileyin. Sonra diyorlar ki; biz bunu bir temenni olarak söyledik. Temenni başka bir şey. Bütün siyasi partiler kazanacağız diye temenni ifade ederler. Ama siz 13. Cumhurbaşkanı isim vererek, şu adına konuşuyoruz adına açıklama yaptınız. Sonrasında düzeltmediniz.

"14 MAYIS GÜNÜ SUYU BULANDIRMA FAALİYETİNİ SİZ YAPTINIZ"

Tam bir olgunlaşmamış, demokratik iradeden nasibini almamış bir şekilde bu tavrı ortaya koydunuz. Yine telaş içerisinde şu saatteki açıklamamızı bekleyin. Açıklama yapıyorsunuz, kendi verilerinizden tablonun nasıl olduğunu söylüyorsunuz. Sonrada başkalarına akıl vermeye kalkıyorsunuz.

14 Mayıs günü suyu bulandırma faaliyetini siz yaptınız. Bundan uzak durmanız lazım. Bütün vatandaşlarımız şundan emin olsunlar. Türkiye güven içerisinde seçim yapmıştır. Yapmaya devam ediyor. Ve sandıklar çıkacak.

Sayın Kılıçdaroğlu 14 Mayıs'tan önce, 14 Mayıs gecesi kimse dışarı çıkmasın demişti. Bir kere daha söylediğinin yanlış olduğu ortaya çıktı. 14 Mayıs gecesi de bütün vatandaşlarımız sokaktaydı. Ve gayet demokratik bir şekilde seçim sonucunda herkes birbirini tebrik etti. Bugün de yine bir demokrasi şöleni gerçekleştiriyoruz. Yine demokratik hayatımızın çok önemli aşamalarına imza atıyoruz. Bu tablonun neticesi resmi organlar tarafından da açıklandığında hepimiz bu sonucu net bir şekilde göreceğiz. Ortaya çıkan sonucu milletimizin demokratik iradesi olarak beraber selamlayacağız.

O yüzden telaşa gerek yok. CHP Genel Merkezi'nin ikide bir panik havası üretmesine gerek yok. Gayet sağlıklı bir şekilde bütün verilere herkes ulaşabiliyor. Bu milletimizin demokrasimize sahip çıkmasındaki büyük iradesidir.

Bütün milletimize, sandık başına giderek iradesini gösteren vatandaşlarımıza, bir kere daha şükranlarımızı arz ediyoruz. Demokrasimiz için hayırlı olmasını temenni ediyoruz.