AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Doğu Akdeniz açıklaması: Güçler arası çatışmanın tarafı olmak istemiyoruz

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik Doğu Akdeniz'le ilgili "Doğu Akdeniz'de güçler arası çatışmanın tarafı olmak istemiyoruz" diye konuştu.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Doğu Akdeniz açıklaması: Güçler arası çatışmanın tarafı olmak istemiyoruz

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, NTV canlı yayınına konuk oldu.

Ömer Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Doğu Akdeniz'de güçler arası bir çatışmanın tarafı olmak istemiyoruz.  

Merkel, Yunanistan'ın arkasındayız gibi açıklamalarıyla bu siyasete prim veriyor. Biz müzakere masası kuralım diyorlarsa buna olumlu yaklaşım diyoruz. Ama navtex ilan etmeyin gemilerinizi çekir derlerse buna yanaşmayız. Bir kere navtex'i erteledik, Yunanistan Mısır ile korsan anlaşma yaptı. 

Almanya'nın yaklaşımını olumlu karşılıyoruz ama Almanya Yunanistan'a sözünü geçirmeli. Almanya'nın inisiyatifini tahrip eden Yunanistan tarafıdır. AB ülkeleri Yunanistan'ın marjinal ajandasına katıldı. 

AB YAPTIRIM UYGULAR MI?

AB ile mülteci anlaşmasının maddelerini unuttular, 3+3 milyar euro meselesine indirgediler. Macron şunu söylüyor, Türkiye'ye yönelik kırmızı çizgilerimiz var ama konuşmamız lazım işbirliklerimiz var diyor. Türkiye olmadan Avrupa'nın güvenliği diye bir şey olmaz. Bize hangi teşviki verecekler? Yaptırım noktasına gelmesini beklemiyorum. O saatten sonra mülteci konusunda işbirliği beklemesin AB. Doğu Akdeniz'de yaptırım uygularım diğer alanlarda işbirliğimi sürdürürüm diye düşünmesin."