AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'e sert tepki!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'e “İzmir bayrağı' ve 'İzmir parası' diyen Belediye Başkanı bağımsızlığımızın ve vatanımızın kurtuluşunun sembol isimlerinden olan İzmirimizi sürekli zararlı gündemlerin içine çekiyor" sözleriyle tepki gösterdi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'e sert tepki!

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer katıldığı bir video konferans görüşmesinde İzmir bayrağı ve İzmir parası projesini açıklamıştı.

Kamuoyunda çok tepki çeken Soyer'in bu sözlerine AK Parti Sözcüsü Ömer Çleik Twitter hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösterdi.

Soyer'in İzmir'in hizmet kaynaklı sorunlarına el atması gerektiğini belirten Çelik devamında tepkisini şu ifadelerle dile getirdi:

"Güzel #İzmir’imiz, marka şehirlerimizden biridir. Hükümetimiz #İzmir'in dünya kentleri arasında ayrıcalıklı bir yer edinebilmesi için kente aralıksız olarak büyük yatırımlar yapmıştır.

İzmir Belediye Başkanı, siyasi tartışmaları sisli bir alana sürüklüyor. Bunun yerine kentin belediye kaynaklı hizmet sorunlarına el atmalıdır.

Bir siyasetçinin “tarihte İzmir’in bayrağı varmış” diyerek, bugün bu taleplerin hangi zehirli amaç için dillendirildiğini bilmesi gerekir. Biraz sağduyu biraz basiret bunu anlamaya yeter.

Bu sözlerin “Türkiye Cumhuriyeti” açısından nereye düştüğünü İzmir BB Başkanı hariç herkes biliyor. Buna benzer sözlerin hangi amaca dönük olarak dillendirildiği belli iken, İzmir BB’nın “düşündüm ama yanlış anlaşılır diye vazgeçtim” gibi örtülü yollara kapı açmaması gerekir.

Hergün bir siyasi öngörüsüzlük duymaktan bıktık. “İzmir bayrağı” ve “İzmir parası” diyen Belediye Başkanı bağımsızlığımızın ve vatanımızın kurtuluşunun sembol isimlerinden olan #İzmir’imizi sürekli zararlı gündemlerin içine çekiyor.

Hizmet üretemeyen bu zihniyetin, toksik ve zehirleyici gündemlerle gerçek gündemi sabote ettikleri bilinen bir gerçektir. İzmir'in toksik tartışmalara değil, elle tutulur belediye hizmetlerine ihtiyacı vardır.

Güzel #İzmir’imiz her zaman güzeldir ve hep güzel olacak. Hiçbir toksik siyasi gündem İzmir’i kirletemeyecek."