AK Parti’de büyük kongre günü! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu’ndan tv100’e özel açıklamalar: Türkiye ile Yunanistan arasındaki köprü inşaatı projesi bitmek üzere

AK Parti’de büyük kongre günü... tv100, gün boyu Ankara Spor Salonu’ndan canlı yayınlarına devam etti. tv100 canlı yayınında açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yunanistan ile Türkiye sınırındaki köprünün inşaat projesinin bitmek üzere olduğunu ve yapımına 2024'te başlanacağını belirterek, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da gelişeceği vurgusunu yaptı. Bakan Uraloğlu, bir müjde de vererek "Ankara-İstanbul arasında süper hızlı treni planlıyoruz" dedi.

AK Parti 4. Olağanüstü Kongresi Ankara Spor Salonu’nda yapıldı. Büyük Kongre gününde tv100, Cansu Canan Özgen, Erdoğan Aktaş ve Pınar Işık Ardor moderatörlüğünde canlı yayınlarına günboyu anbean devam etti. AK Parti'nin önde gelen isimleri ve uzmanlar tv100 ekranlarında önemli değerlendirmeler yaptı.

tv100 canlı yayınında açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Filistin’de yaşanan durumları değerlendirerek, “Orada maalesef bir üzüntü var ve onu paylaşıyoruz. Cumhurbaşkanımız taraflara itidal çağrısında bulundu. Zaten kendisi çok yakın da takip ediyor. Orayı düzeltme noktasında iradesi var ama Filistin konusunda duruşu ve bakışı çok da nettir. İnşallah en kısa zamanda çözülür ve Filistinli kardeşlerimiz refaha ulaşır” dedi.

"TÜRKİYE İLE YUNANİSTAN ARASINDAKİ KÖPRÜ İNŞAATI PROJESİ BİTMEK ÜZERE"

tv100 programcısı Erdoğan Aktaş’ın “Türkiye ile Yunanistan arasındaki köprünün inşaatından 2024’te söz ediliyor?” sorusuna yanıt veren Bakan Uraloğlu, “Köprü projesi bitmek üzere diyebilirim. Bize alternatif güzergahlar lazım. Dolayısıyla oradan da kara ulaşımı geliştirmiş oluruz” dedi. Erdoğan Aktaş, söz konusu projenin önemine dikkat çekerek, “Turizm, ticaret gibi birçok açıdan hatta siyaset açısından çok önemli” ifadelerini kullandı.

Ulaştırma projelerinde kalkınmaya dikkat çeken Uraloğlu, “Yoğun bir şekilde oradan taşınmanın olduğunu düşünün. Ülke ilişkileri ona paralel olarak gelişecektir.” dedi.

“YENİ HEYECAN OLUŞTURACAKTIR”

Uraloğlu, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

"Listedeki sayılarda bağımsız konuşacak olursak, gerçekten bu toplumun her kesiminden insanları görüyoruz. AK Parti ve Cumhurbaşkanımızın çizdiği vizyona ve yol haritasına destek verebilecek insanları görüyoruz. Onlar aynı zamanda yeni bir heyecan oluşturacaktır."

KÖPRÜLER ZARAR MI EDİYOR?

tv100.com yazarı Hacı Yakışıklı’nın “Muhalefetten gelen eleştiriler var. Köprüler zarar mı ediyor?” sorusuna da yanıt veren Bakan Uraloğlu, “İstanbul Havalimanı’nda günlük ortalama bin 461 olan uçak hareketini; Osmangazi Köprüsü’nde 40 bin olan garantinin 57 bin ortalama olduğunu ben belirtiyim. Biz şu anda verdiğimiz araç garantilerini doldurmuş durumdayız.

"ANKARA-İSTANBUL ARASINA SÜPER HIZLI TREN PLANLIYORUZ"

Biz şu anda ulaştırmada 2053’ü planlıyoruz. Hangimiz sağ olacağız ama sağ olmasak bile Türk insanı sağ olacak Ankara-İstanbul arasında süper hızlı treni de planlıyoruz. Yine Türkiye’nin geleceğine ışık tutma yaklaşımıyla…” dedi.