AK Parti'de yeni MYK belli oldu! AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten İsrail-Filistin mesajı: Hangi taraftan olursa olsun sivil kayıplara karşıyız

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partinin yeni A takımı olan Merkez Yürütme Kurulu üyelerini açıkladı. Çelik, İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalarla ilgili "Prensip olarak her türlü sivil ölüm kaybına karşıyız. Sivillerin kaybına yol açacak şiddetten uzak durulması gerektiğini ifade ediyoruz.  İtidal önemlidir. Karşılıklı olarak şiddetin artması sonucu durum daha vahim olacaktır." dedi.

AK Parti'de yeni MYK belli oldu! AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten İsrail-Filistin mesajı: Hangi taraftan olursa olsun sivil kayıplara karşıyız

Parti genel merkezinde basına kapalı gerçekleşen Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısı 3 saat 45 dakika sürdü.

AK Parti Sözcüsü Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle; 

AK PARTİ'NİN A TAKIMI BELLİ OLDU
Genel Başkan Vekilleri: Efkan Ala, Mustafa Elitaş
Teşkilat Başkanı: Erkan Kandemir
Seçim İşleri Başkanı: Ali İhsan Yavuz
Tanıtım ve Medya Başkanı: Hamza Dağ
Sözcü: Ömer Çelik
Sosyal Politikalar: Fatma Betül Sayan Kaya
Bilgi İletişim Başkanı: Ömer İleri
Dış İlişkiler Başkanı: Zafer Sırakaya
Siyasi Hukuk İşleri: Hayati Yazıcı
Genel Sekreterlik: Fatih Şahin
Halkla İlişkiler: Belgin Uygur
İnsan Hakları: Hasan Basri Yalçın
AR-GE: Mustafa Şen
Mali İdari İşler: Vedat Demiröz
Çevre ve Şehircilik: Çiğdem Karaaslan
Bilgi ve İletişim: Ömer İleri
Yerel Yönetimler: Yusuf Ziya Yılmaz

AK PARTİ YEREL SEÇİME HAZIR HALE GELMİŞTİR
Muhalefet partilerinde değişim tartışmaları yapılırken, AK Parti ve Cumhur İttifakı toplumun istikrar talebini kucaklayacak siyasi iradeyi göstermektedir. Cumhurbaşkanımız toplantının sonunda MYK üyelerini açıkladı. Bundan sonrasında önümüzdeki günlerde ilk MKYK toplantımızı gerçekleştireceğiz. Şimdiye kadar görev yapan arkadaşlarımız, kıymetli görevler icra ettiler. Hepsine teşekkür ediyoruz. Bütün birimlerimiz açısından AK Parti kongresini de gerçekleştirerek yerel seçime hazır hale gelmiştir.

"PRENSİP OLARAK HER TÜRLÜ SİVİL ÖLÜM KAYBINA KARŞIYIZ"
Yakından takip ediyoruz. Prensip olarak her türlü sivil ölüm kaybına karşıyız. Sivillerin kaybına yol açacak şiddetten uzak durulması gerektiğini ifade ediyoruz.  İtidal önemlidir. Karşılıklı olarak şiddetin artması sonucu durum daha vahim olacaktır. Barış ve huzur ortamı gerektiğini ifade ediyoruz. Şiddetin daha fazla tırmanmasından kaygı duyduğumuzu ifade ediyoruz. Tarafları şiddeti tırmandırmaktan uzak durmaya davet ediyoruz."