AK Parti’den ‘Büyük Filistin Mitingi’… AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’den tv100’e açıklamalar: Türkiye, insani olarak en güçlü seslerden birisini çıkardı

Atatürk Havalimanı’nda AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından ‘Büyük Filistin Mitingi’ yapılacak. AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, tv100 canlı yayınında büyük miting öncesi açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bölgede kalıcı barışın sağlanması konusunda yoğun çaba gösterdiğini ifade eden Kabaktepe, "İnsanımızın kalbini ve merhametini yorgun hale getiren haberleri tekrar duymamak için Türkiye, garantörlük dahil her türlü şey de hazır olduğunun altını çizdi" dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, 28 Ekim Cumartesi günü Büyük Filistin Mitingi gerçekleştirecek. Atatürk Havalimanı’nda yapılacak mitinge, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli ile Cumhur İttifakı bileşenlerinin liderleri de katılacak.

Büyük Filistin Mitingi duyurusu AK Parti tarafından yapıldı. İstanbul’da gerçekleştirilecek Büyük Filistin Mitingi’ne başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'ın da katılmaları da bekleniyor.

Büyük Filistin Mitingi öncesinde AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, tv100 canlı yayınında soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk günden itibaren kalıcı barışın sağlanması için yoğun çaba sarf ettiğini ifade eden Osman Nuri Kabaktepe, “Yaklaşık 20 gündür insanın vicdanını, kalbini, tüm duygularını sızlatan; iki binin üzerinden çocuğun öldüğü öldürüldüğü bir süreç yaşıyoruz. Bu anlamda Türkiye’miz tarihten gelen tecrübesiyle, aynı zamanda Türk milletinin mağdurun, mazlumun, muhtaç olanın derdini dile getirmesi geleneğiyle; sefer de başta İstanbul olmak üzere 81 ilimizde STK’larımız, sendikalarımız bir araya gelecek. Aynı zamanda Meclisimiz en güçlü sesi çıkardı ve altı partimiz bir deklerasyon yayımladılar. Hükümetimiz, Dışişleri Bakanımız yoğun bir trafik içerisinde, Cumhurbaşkanımız ilk günden itibaren yoğun çaba sarf etti. Bu anlama yapılan tüm çalışmalar çok değerli. Türkiye’nin tamamı bu insani krize karşı ses çıkardı. Artık izlenemez derecede insanımızın kalbini ve merhametini yorgun hale getiren haberleri tekrar duymamak için insani koridorun bir an evvel açılmasını ve kalıcı barış için Türkiye garantörlük dahil her türlü şey de hazır olduğunun altını çizdi” dedi.

Kabaktepe, sözlerinin devamında, "Masaya oturulması, barış sürecinin başlanması, kalıcı barışın sağlanması ve sivil ölümlerine son verilmesi için de bir garantörlük sürecinin başlatılmasıyla ilgili ülkemizin dünyaya önerisi var. Son 20 günde yaşadıklarımız var, bunların artık son bulması lazım" ifadelerini kullandı.