AK Partili Mustafa Elitaş'tan, Kılıçdaroğlu'nun çağrısına sert yanıt: Sen bürokrasi cinayeti yapıyorsun!

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu'nun bürokratlara yönelik çağrısını değerlendiren Elitaş, memurun Kılıçdaroğlu'na "Sayın Kılıçdaroğlu, sen bürokrasi cinayeti yapıyorsun, biz korkuyoruz" demesi gerektiğini söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, tv100'de yayınlanan Pazar Siyaseti programında Pınar Işık Ardor'un sorularına yanıt verdi, gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti ve CHP arasında yaşanan siyasi polemiklere ilişkin konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 'siyasi cinayet' iddiaları ile ilgili başlattığı soruşturma kapsamında şu ifadelere yer verdi:

"Kılıçdaroğlu, halüsinasyon görüyor"

Sayın Kılıçdaroğlu, bunu nereden çıkardı bilmiyorum. Gerekçesinde Rize'de yaşanan vatandaşın İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'e karşı göstermiş olduğu tepkiye karşılık "Gelin Hanım" olarak başlanan polemiği söylemek mümkün. Aradan uzun bir zaman geçti. Bir yılı geçgin bir süre sonra yaşanan bu olayı gerekçe göstermesi kendisinin halüsinasyon içinde olduğunu bize gösteriyor. Üretemeyen insanların gündemidir bu.

Kılıçdaroğlu'nun bu iddiaları "siyasi kısırlıktan" kaynaklanıyor. Sosyal medyada yalan yanlış görüntülerle oluşturulmaya çalışılan bir infial ortamı var. Gelmek istediğim nokta şudur:

"Menderes ve arkadaşlarını idam etmek siyasi bir cinayetti"

1961 Eylül'ünde idam edilen Menderes'in yerine kurulmuş olan partiler ki o zaman üç parti gözüküyor. Biri Adalet Partisi, biri Yeni Türkiye Partisi ve diğeri Cumhuriyet Halk Partisi...

Rahmetli Menderes ve arkadaşlarını idam etmek siyasi bir cinayetti. O dönemde Adalet Partisi Menderes ve arkadaşlarına af isterken Cumhuriyet Halk Partisi bunu reddediyor.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bürokratlara yönelik çağrısını değerlendiren AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, şunları söyledi:

"Memurun Kılıçdaroğlu'na şunu demesi lazım: Sen, bürokrasi cinayeti yapıyorsun"

Siyasi cinayetler olabilecek" diye ifade eden bir Kılıçdaroğlu'nun bugün bürokrasiyi tehdidinden şunu çıkarıyoruz. Zihninde bu var. Çünkü partisinin geçmişine bakıldığında bir siyasi parti liderinin idamına karşı çıkmayarak, susarak örtülü destek veren bir parti başkanının davranışını başka türlü anlamak mümkün değildir. Bir taraftan "siyasi cinayetler olacak, ben korkyorum" diyor. Arkasından memura kıyım yapıyor. Memurun Kılıçdaroğlu'na şunu demesi lazım: Sayın Kılıçdaroğlu, sen bürokrasi cinayeti yapıyorsun, biz korkuyoruz diyecek.