AK Partili Özkan'dan SGK prim desteği açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, TBMM'de düzenlenen basın toplantısında, işsizlik sigortalarına ilişkin, normalleşme desteğine ilişkin sürelerin uzatılacağını ve en düşük sigortalı sayısına ek olarak istidam edilecek her bir çalışan için SGK prim desteği verilmesinin planlandığını söyledi.

AK Partili Özkan'dan SGK prim desteği açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, 'İşsizlik Sigortası Kanunu ile ilgili açıklama yaptı. Özkan, salgının millet üzerinde oluşturduğu ekonomik yaraları hızlı bir şekilde kapattıklarına dikkat çekerek, "Teklif ile kısa çalışmanın sona ermesini takriben sağlanan normalleşme desteğine ilişkin sürelerin uzatılması, işverenlerimiz tarafından 1 Ocak 2019 ile 17 Nisan 2020 dönemindeki en düşük sigortalı sayısına ek olarak istidam edilecek her bir çalışan için SGK prim desteği verilmesi, işten ayrılan kişilerin istihdama daha hızlı dönüşlerinin teşvik edilmesi amaçlanıyor" ifadelerinin kullandı. 

Özkan, vergi yapılandırmalarına ilişkin düzenlemenin, 'vergi affı' olmadığını, kamu alacaklarının anapara sabit kalarak, faizlerin silinmesi olduğunu söyledi.