Akaryakıt fiyatları sizi etkilemeyecek! Yakıt tüketimini azaltmak için bu yolları deneyin

Her geçen gün akaryakıt fiyatlarında meydana gelen indirim ve zamlar sonrasında araç sahipleri yakıt tüketimini azaltmak için araştırmalar yapıyor. Özellikle her gün araba kullanan sürücüler, yakıt bakımından tasarruf sağlamanın yollarını arıyor. Yakıt tüketimini azaltmak mümkün mü? Yakıt tüketimi nasıl azaltılır?

Akaryakıt fiyatları sizi etkilemeyecek! Yakıt tüketimini azaltmak için bu yolları deneyin

Dalgalanmaların devam ettiği akaryakıt sektörü, araç sahiplerini hem üzüp hem de sevindirmeye devam ediyor. Gelen zamların ardından araç sahipleri yakıt tüketimi için araştırmalar yapıyor. Peki, yakıt tüketimini azaltmak mümkün mü? Yakıt tüketimi nasıl azaltılır? 

Arabanızın daha az yakıt tüketmesi için bazı dikkat edilmesi gereken kurallar vardı. İşte, o kurallardan bazıları...

Akaryakıt fiyatları sizi etkilemeyecek! Yakıt tüketimini azaltmak için bu yolları deneyin - Resim : 1

Yakıt tüketimini azaltmak mümkün mü?

Yüksek hız çalışan motora her zaman daha fazla enerji harcatır. Harcanan enerji ise yakıta dönüşür. Aracınızı yüksek hızda kullanırsanız yakıt tüketimi de kadar artar. Yakıt tüketimini azaltmak istiyorsanız yüksek hızda seyahat etmeyin.

Araç kullanırken olabildiğince fren kullanmamaya çalışın. Çünkü her fren yaptığınızda kinetik enerji ortaya çıkar. Ortaya çıkan enerji de yakıt tüketiminin artmasına neden olur. Fren-gaz alışkanlığı, motorun daha fazla enerji tüketmesine neden olabiliyor.

Kaliteli yakıt kullanmak motorun ömrüne büyük katkı sağlar. Kaliteli yakıt seçmeye özen gösterin. Aracınızda bulunan gereksiz eşyalardan uzak durun. Araçtaki ağırlık motorun daha fazla çalışmasını sağlayacak ve yakın tüketimi artacaktır. 

Akaryakıt fiyatları sizi etkilemeyecek! Yakıt tüketimini azaltmak için bu yolları deneyin - Resim : 2

Benzin istasyonlarından yakıt alırken depo kapağının kapalı olup olmadığını kontrol edin. Açık kalan kapak yakıtın akıp gitmesine ya da buharlaşmasına sebep olur.

Klima açıldığında aracın motoru ekstra bir güç sarf eder. Motora güç harcatmamak için klimaları açmamaya özen gösterin. 

Arabanızın pencerelerini olabildiğince kapalı tutun. Sürüş sırasında camlarınızı kapalı tutmak, otomobiliniz için daha fazla sürtünme ve rüzgar direnci oluşturur. 

Ve tabii ki de aracınızın bakımını asla aksatmayınız.