Milyonlarca liralık doğum parası vurgunu!

Paravan şirketler kurarak köy köy gezip hamile kadın aradılar. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun doğum parası olarak bilinen geçici iş görmezlik ödeneğinin peşine düşen dolandırıcılar akıl almaz bir yöntemle devleti milyonlarca lira zarara uğrattı. Teknik Takip programından Devrim Tosunoğlu'nun haberi…

Dolandırıcılar doğum raporu parası üzerinden devleti milyonlarca lira zarara uğrattı. Antalya merkezli kağıt üzerinde birçok şirket kuran dolandırıcılar doğu illerinde yaşayan eğitim ve gelir seviyesi düşük hamile kadınları kendilerine hedef seçtiler. Şebekenin adamları doğu illerine dağılarak ilçe ve köyleri dolaştılar. Yalanları ile muhtarları ve cami imamlarını kandırdılar. Camilerden anons yaptırıp yüzlerce hamile kadına ulaştılar.

Bazıları ilkokul mezunu bazıları okuma yazma bile bilmeyen kadınlar paravan şirketlerde 30-40 bin lira arasında maaşla işe başlatıldı. Ancak şirketler gerçekte bu kadınlara tek kuruş bile maaş ödemedi.  Bebeklerini dünyaya getiren kadınlara “Hayırlı olsun” ziyaretine giden dolandırıcılar bin-2 bin lira arasında para verdi. En üst sınırdan maaş alıyormuş gibi gösterilen her bir kadının hesabına 4 aylık maaş karşılığı devlet toplam 88 bin lira yatırıyordu.

Muş Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri aldıkları bir istihbarat üzerine harekete geçti. Muş’tan doğum yapan 39 kadının bu suça alet edildiği belirlendi. Yapılan incelemede şebekenin kurduğu şirketlerde çalışıyormuş gibi gösterilen kadınların SGK’dan milyonlarca lira doğum parası aldığı belirlendi. Düzenlenen operasyonda şebekenin elebaşları Mustafa S., Emre A. ve Özlem K.’da gözaltına alındı.