Akıllara durgunluk veren hata! 5.3 milyar TL'yi yanlışlıkla çöpe attı

Kriptopara yatırımcısı James Howwels'ın başına gelen olay, dünyada gündem oldu. Sanal para yatırımı yapan adam, içinde binlerce Bitcoin olan harici belleği yanlışlıkla çöpe attı. Harici belleğin içindeki Bitcoin değeri ise tam 5.3 milyar TL...

Akıllara durgunluk veren hata! 5.3 milyar TL'yi yanlışlıkla çöpe attı

Sanal para yatırımı yapan James Howwells isimli adam, ufak bir hatadan dolayı içinde 5.3 milyar TL değerinde Bitcoin bulunan harici belleği yanlışlıkla çöpe attı.

Kriptopara yatırımcısı olan Howells’ın eski sevgilisi 2013 yılında yanlışlıkla içinde binlerce Bitcoin olan bir harici belleği çöpe atınca bütün serveti yok oldu.

Howells, şu anki değeri 5.3 milyar TL olan Bitcoin hesabına geri ulaşmak için harici belleği bulmak zorunda olduğunu söyleyerek Newport’un atık merkezinde incelemelerde yapmak istemesi ise yeni bir kriz yarattı. Talihsiz adamın çöp merkezinde inceleme yapmak istemesine şehir yönetimi karşı çıktı.

“ŞEHRİME YATIRIM YAPACAĞIM”

Güvenlik sebebiyle adamın çöplerin depolandığı atık merkezinde kazı ve inceleme yapmasına izin verilmezken adam yasal süreç başlattı. 10 yıldır devam eden hukuki süreçte bir sonuca varılamazken 38 yaşındaki adam yerel medyaya konuştu.

Howells, “Bana izin vermeleri gerekiyor. Ben ilk Bitcoin alanlardanım. 2009 yılında satın almıştım ve o zamandan beri biriktirdim. Ben buradan gelecek parayı tekrar Newport’a yatırım olarak ödeyecektim. Harici belleğimi bulabilirsem bu para ile şehre yatırım yapacağım. Newport’u kriptoparanın merkezi haline getirmek istiyorum” dedi.