Akrabaları Ege ve Akdeniz'de olan yeni tür keşfedildi... Daha önce balıkçı ağlarına daha önce hiç takılmamış

Balıkçı ağlarına takılamayacak kadar küçük tür, bilim insanlarının radarına takıldı. Akrabaları Ege ve Akdeniz'in derin sularında yaşayan Microichthys Grandis'in yeni türü İrlanda kıyılarında keşfedildi.

Akrabaları Ege ve Akdeniz'de olan yeni tür keşfedildi... Daha önce balıkçı ağlarına daha önce hiç takılmamış

İrlanda kıyılarındaki suda yeni ve daha önce kayıt altına alınmamış bir balık türü tespit edildi. Bilim adamları, Microichthys Grandis'in ticari balıkçılar tarafından kullanılan ağlardan kayabilecek kadar küçük olduğu için yıllarca fark edilmeden kalmayı başardığını söylüyor.  Genellikle sadece 5,4 cm uzunluğundadırlar. Yine de Atlantik Okyanusu bölgesi, mora, köpekbalığı ve diğer türler için yoğun bir şekilde avlanır.

Akrabaları Ege ve Akdeniz'de olan yeni tür keşfedildi... Daha önce balıkçı ağlarına daha önce hiç takılmamış - Resim : 1

KARDİNAL BALIKLARININ AKRABALARI

Bilim adamları Microichthys Grandis'i merak ediyorlar. Aksi takdirde "büyük küçük balık" olarak tercüme edilirler. Çünkü onun Atlantik ve Akdeniz sularında derin su kardinal balığı akrabaları olduğunu biliyorlar. Balık, mavi mezgit stoklarını değerlendirmek için yıllık bir anket yürüten profesörler tarafından keşfedildi. Türün, Azor Adaları'ndaki diğer Atlantik yaratıklarından çok Sicilya balıklarına benzediğine inanıyorlar.

Akrabaları Ege ve Akdeniz'de olan yeni tür keşfedildi... Daha önce balıkçı ağlarına daha önce hiç takılmamış - Resim : 2

EGE DENİZİ'NDE DERİN SU BALIK CİNSİDİR

Daha geniş Microichthys türleri, genellikle Ege Denizi'nde ve Azorlar çevresinde bulunan çok küçük derin su balıklarının bir cinsidir. Geçen ay bir balıkçı, Tim Burton filmindeki bir karaktere benzetilen derinlerden gelen bir yaratığın fotoğrafını paylaştıktan sonra Instagram kullanıcılarını şok etmişti.