Akrobasi uçağı çocuğun üstüne düştü! Pilot hayatını kurtardı, 5 yaşındaki kız öldü

İtalya’da hava akrobasi takımı Frecce Tricolori'ye ait uçak yere çakıldı. Pilot kendini kurtarırken uçak parçalarının yerdeki bir otomobile gelmesi sonucu araçta bulunan kız çocuğu hayatını kaybetti.

İtalya’nın Torino kentinde askeri akrobasi timine ait bir uçak havalimanı yakınlarında düştü. Kaza anını gösteren videoda, dokuz uçağın birbirlerine çok yakın iki formasyonda yükseldikleri görüldü. Kayıtta bir uçağın formasyondan kopup düşmeye başlamasını yere çakılma izledi. Siyah bir duman gökyüzüne yükseldi, fırlatma koltuğuyla uçaktan çıkmayı başaran pilot ise paraşütle zemine inip kurtuldu.

Akrobasi uçağı çocuğun üstüne düştü! Pilot hayatını kurtardı, 5 yaşındaki kız öldü - Resim : 1

OTOMOBİLİN ÜSTÜNE DÜŞTÜ

Ancak uçağın düştüğü yerde bir otomobil vardı. Araçtaki anne ve baba olaydan yanıklarla kurtulurken, beş yaşındaki kızları hayatını kaybetti. Yaşamını yitiren kız çocuğunun dokuz yaşındaki ağabeyi de ağır yaralandı.

KUŞ SÜRÜSÜYLE KARŞILAŞMIŞ OLABİLİR

İtalyan medyasına göre ilk soruşturmada uçağın bir kuş sürüsüyle karşılaşmış olabileceği saptandı. Bir kuşun uçağın motoruna girip, arızaya yol açtığı sanılıyor.

Uçak, Frecce Tricolori adlı akrobasi timine aitti ve tim bugün İtalyan hava kuvvetlerinin 100. Yıl kutlamalarında yer alacaktı. Reuters’a göre kazanın ardından kutlamalar iptal edildi.