Akşam 7'den sonra sokakta seks işçiliği serbest! "Önemli bir kilometre taşı"

Avustralya'da uzun süren işçiliğinin yasallığı tartışmalar yaratıyordu. Ülkede ses getiren tepkilerin ardından seks işçiliği artık serbest ve yalnızca bazı koşullarda suç konumunda olacak.

Akşam 7'den sonra sokakta seks işçiliği serbest! "Önemli bir kilometre taşı"

Avustralya'da sokakta seks işçiliği Victoria'da artrık suç değil. Bu adım ile yeni yasaların ilk aşamasını temsil edilirken suç olmaktan çıkarmanın ikinci aşaması gelecek yıl gerçekleşecek.

Sokaklarda seks işçiliği bundan sonra okulların, ibadethanelerin ve bakım tesislerinin önünde 18.00-19.00 saatleri arasında ve resmi tatil günlerinde yapılması halinde suç olacak.

Milletvekili seks işçisi hakları savunucusu olan Fiona Patterns, seks işçilerinin kendilerini daha güvende hissetmelerini sağlayacağını söyledi ve şöyle ekledi:

"Bugünden itibaren seks işçileri herkes gibi muamele görmeye başlayacak. Ayrımcılığa karşı daha iyi korunmaları sağlanacak, nasıl reklam yapabilecekleri konusunda daha hafif kısıtlamalar sağlanacak ve sokaklarda seks işçiliği artık çoğu yerde ceza gerektiren bir suç olmayacak. Bugünden itibaren, seks işçiliği diğer meslekler gibi muamele görecek. Olması gereken de böyle." dedi ve araştırmaların seks işçiliğini yasallaştırmanın seks işçiliğini artırmadığını, ancak yasal çerçevede çalışırken işçilerin kendilerini daha güvende hissetmelerini sağladığını gösterdiğine dikkat çekti.

Tüketici İşleri Bakanı Melissa Horne ise yaptığı açıklamada, adımın "Victoria'da seks işçiliğinin suç olmaktan çıkarılması için önemli bir kilometre taşı" olduğunu vurguladı.