Akşener’in sözlerine Özgür Özel’den yanıt: Türkiye'deki herkese barış ilan ediyoruz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "Partimize kurumsal operasyon olduğu ortaya çıktı. Bir savaş ilanı olarak kabul ediyorum. Varım, buyursunlar. Ben idmanlıyım." sözlerine Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel "Muhalefet partileriyle tartışmayız. Buradan, barışın başkentinden bütün muhalefete, bütün muhalefetteki partilere, İYİ Parti'ye ve İYİ Parti'nin üyesi iyi insanlara şunu söylüyorum, biz Hacı Bektaş'tan Türkiye'deki herkese barış ilan ediyoruz." diyerek yanıtını verdi.

Akşener’in sözlerine Özgür Özel’den yanıt: Türkiye'deki herkese barış ilan ediyoruz

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Atatürk’ün Hacıbektaş’a Gelişinin 104. Yılı Programı"na katılmak üzere Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesine gelen Özel, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Yerel seçimde AK Parti'nin Ankara ve İstanbul için halen aday arayışının devam ettiğine ilişkin değerlendirmesi sorulan Özel, İstanbul ve Ankara adaylarını açıkladıklarını anımsattı.

"BAŞKA BİR SEBEBİ YOK"
"Aydın ve İzmir adayları yılbaşından önce açıklanır mı?" sorusu üzerine ise Özel, "Hemen önce açıklanabilir, hemen sonra açıklanabilir. Ama sonuçta Aydın zaten açıklanacak. Biz benzer kategorideki belediyelerimizden önce Aydın'ı açıklarsak, o belediyelerde 'acaba açıklanmayacak mı' kaygısı oluşmasın diye belediye başkanımızın da bilgisi ve rızasıyla Aydın'ı beklettik. Bir başka sebebi yok." diye konuştu.

"TÜRKİYE'DEKİ HERKESE BARIŞ İLAN EDİYORUZ"
Bir gazetecinin, "Geçen hafta çok konuşuldu, savaş ilanının ardından hem siz hem de İYİ Parti lideri Meral Akşener bugün Nevşehir'de. Bu değerlendirmelerin gölgesinde aslında sizden de bir açıklama bekliyoruz. Sizden her seferinde taban ittifakına vurgu yapıldı. Daha ılımlı mesajlar verildi ama son bir değerlendirme alabilir miyiz?" sorusuna Özel, "Buradan bu işte sürekli siyasette bir gerilim bekleyenlere ve 'Cumhuriyet Halk Partisi muhalefetle kavga etsin' isteyenlere şunu söyleyeceğim, bizim anlayışımızda muhalefet iktidara karşı yapılır. Muhalefete muhalefet yapmayız. Muhalefet partileriyle tartışmayız. Buradan, barışın başkentinden bütün muhalefete, bütün muhalefetteki partilere, İYİ Parti'ye ve İYİ Parti'nin üyesi iyi insanlara şunu söylüyorum, biz Hacı Bektaş'tan Türkiye'deki herkese barış ilan ediyoruz." yanıtını verdi.