Fantastik film tutkunlarına müjde! Aksiyon ve eğlence dolu film Türkiye'de vizyona giriyor! Ünlü rol yapma oyunu Zindanlar ve Ejderhalar'ın sinema uyarlaması 7 Nisan'da sinemalarda

Bekleyiş sona eriyor, aksiyon ve eğlence dolu film Türkiye’de vizyona giriyor. Fantastik rol yapma oyunu (FRP) ve fantastik film tutkunlarının uzun zamandır heyecanla beklediği Zindanlar ve Ejderhalar: Hırsızlar Arasındaki Onur filmi 7 Nisan’da Türkiye’de gösterime giriyor. Ünlü rol yapma oyunu Dungeons & Dragons'un (Zindanlar ve Ejderhalar) sinema uyarlaması olan film kayıp bir kalıntının peşine düşen bir grup maceracının hikâyesini anlatıyor.

Fantastik film tutkunlarına müjde! Aksiyon ve eğlence dolu film Türkiye'de vizyona giriyor! Ünlü rol yapma oyunu Zindanlar ve Ejderhalar'ın sinema uyarlaması 7 Nisan'da sinemalarda

Zindanlar ve Ejderhalar: Hırsızlar Arasındaki Onur (Dungeons and Dragons: Honor Among Thieves), efsanevi rol yapma oyununun zengin dünyasını ve oyuncu ruhunu, eğlenceli ve aksiyon dolu bir macerada beyaz perdeye taşıyor. Filmde, cazibeli bir hırsız ve alışılmadık bir grup maceraperest, kayıp bir yadigarı geri almak için destansı bir soyguna girişiyor. Ama yanlış kişilerle ters düştüklerinde işler tehlikeli bir hal alıyor.

HEYECAN VE YÜKSEK TEMPO

Filmin atmosferi şüphe götürmez biçimde heyecanlı ve yüksek tempolu olsa da hikayenin riskleri bir ölüm(süzlük) ve kalım meselesi. Filmin açılışında daima iyimser ozan Edgin ve en iyi dostu ve sırdaşı, barbar savaşçı Holga, Revel’ın Sonu’ndaki kötülüğüyle ünlü bir hapishaneye kapatılmıştır. İkili bir zamanlar iyi niyetli, mutlu bir hırsızlar çetesinin liderleri olsalar da yolunda gitmeyen bir soygundan sonra şartları dramatik bir biçimde değişmiştir. İkili, güçlü büyücü Sofina ile müttefik olan, alçak Forge Fitzwilliam’ın ihanetine uğramıştır. Edgin’in sevgili kızı Kira’yı almış ve Sofina’nın yardımıyla Forge’un kendisini hükümdar ilan ettiği büyük metropol Neverwinter’a vesayetinde yaşamaya götürmüştür.

Fantastik film tutkunlarına müjde! Aksiyon ve eğlence dolu film Türkiye'de vizyona giriyor! Ünlü rol yapma oyunu Zindanlar ve Ejderhalar'ın sinema uyarlaması 7 Nisan'da sinemalarda - Resim : 1

Ama Edgin’in başarılı olduğu bir şey varsa o da bir plan yapmaktır. O yüzden günlerini Kira için eldivenler örerek geçirirken ve şarkılarda mahkum arkadaşlarına önderlik ederken bir yandan da elinden alınanları geri almak ve Forge’dan intikam almak umuduyla zeki bir hapishane kaçışı planlar. Edgin ve Holga özgürlüklerine kavuştuklarında hayatlarının yolculuğuna çıkarlar ve daha sonra seferlerine güvensiz büyücü Simon Aumar, sadık şövalye Xenk Yendar ve ruhsuz Doric de katılır.

Maceraperestler gerçek dostluk konusunda zayıf bağlar kurarken görevleri giderek daha da tehlikeli bir hal alır ve sadece Forge’la değil aynı zamanda Faerûn kıtasını kontrol etmek isteyen, tehlikeli Kızıl Büyücülerle de bir çarpışma rotasına girerler. Nihai gücü ele geçirmek isteyen yozlaşmış büyücüler, hortlak kölelerden oluşan bir ordu kurmak ve Neverwinter Krallığı’nda kaos ve sefalet yaratmak amacındadır.

Fantastik film tutkunlarına müjde! Aksiyon ve eğlence dolu film Türkiye'de vizyona giriyor! Ünlü rol yapma oyunu Zindanlar ve Ejderhalar'ın sinema uyarlaması 7 Nisan'da sinemalarda - Resim : 2

ROL YAPMA OYUNLARININ ATASI

Tüm rol yapma oyunlarının atası olan Zindanlar ve Ejderhalar, bir nesil için macera fikrini yeniden tanımladı. Kutu oyunu/doğaçlama hikaye anlatımı hibrit oyunun yaratıcısı Gary Gygax ve Dave Arneson, arkadaş gruplarını, bir zindan ustasını veya DM tarafından hayal edilen renkli yolculuklara gönderirdi. Oyuncular çeşitli türlerin ikinci benliklerini ve yeteneklerini alırlar ve saatler, günler ve haftalar sürebilen seferlerde bilinmeyen tehlikelerle yüzleşirlerdi. Bütün karakter kurtulamazdı. Sınırsız bir hayal gücüne ve çok yüzeyli, plastik zar koleksiyonuna sahip herkesin ulaşabileceği heyecanlı ve nefes kesici bir oyundu.

Oyun, ikisi de Zindanlar ve Ejderhalar fanatiği olarak büyüyen, hayal eğilimli, geleceğin film yapımcıları Jonathan Goldstein ile John Francis Daley’nin ilgisini çekmiş. Şimdi yazar-yönetmen ortaklar, değerli seriyi Chris Pine, Michelle Rodriguez, Regé-Jean Page, Justice Smith, Sophia Lillis, Hugh Grant, Daisy Head ve Chloe Coleman gibi yıldızlarla dolu bir oyuncu kadrosu olan epik, fantezi macera Zindanlar ve Ejderhalar Hırsızlar Arasındaki Onur filmiyle beyaz perdeye geçirdiler.

Fantastik film tutkunlarına müjde! Aksiyon ve eğlence dolu film Türkiye'de vizyona giriyor! Ünlü rol yapma oyunu Zindanlar ve Ejderhalar'ın sinema uyarlaması 7 Nisan'da sinemalarda - Resim : 3

YETENEKLERİNİ DEFALARCA SERGİLEDİLER

Neredeyse 50 yıllık öğretiyi heyecan verici bir gişe rekortmeni filme aktarmak herhangi bir yazar yönetmen için zor olsa da bu görev Goldstein ve Daley için biçilmiş kaftan oldu. Hem şamatalı komedi hem de olaylı kahramanlıklar konusundaki yeteneklerini defalarca sergileyen Goldstein ve Daley, 2011’deki Patrondan Kurtulma Sanatı ve devam filmi ile Tom Holland’ın ikonik süper kahramanı canlandırdığı 2017’nin Örümcek Adam Eve Dönüş filminin de senaristleri. Ayrıca 2018’de sürpriz hit olan komedi filmi Oyun Gecesi’ni de yönetmenliğini yaptılar.

Chris McKay ve Michael Gilio’nun hikayesinden Zindanlar Ve Ejderhalar Hırsızlar Arasındaki Onur’un senaryosunu yazma zamanı geldiğinde oyuna olan tutkularıyla unutulmaz karakterler, şaşırtıcı badireler ve komik ama duygusal diyaloglar yaratma konusundaki eşsiz yeteneklerini kullanmışlar.

Fantastik film tutkunlarına müjde! Aksiyon ve eğlence dolu film Türkiye'de vizyona giriyor! Ünlü rol yapma oyunu Zindanlar ve Ejderhalar'ın sinema uyarlaması 7 Nisan'da sinemalarda - Resim : 4

Şimdi Hasbro’nun bir bölümü olan Seattle, Wash merkezli Wizards of The Coast şirketi tarafından yayınlanan Zindanlar ve Ejderhalar, çoğunlukla yeraltı fenomeni olduğu günlerde hayal bile edilemez görünen bir ana akım popülerlik elde etmiş ve bu da her kesimden izleyicilerin Zindanlar ve Ejderhalar’a bir şekilde aşina olduğunu ve sempati duyduğunu gösteriyor.  Yapımcı Jeremy Latcham, p.g.a. şunları söylüyor; “Amerikan pop kültürünün en büyük, en kalıcı eserlerinden biri ve o dünyada bir hikaye anlatabilmek gerçek bir ayrıcalık. Tüm dünyada bu kadar saygı duyulan bir projeyi üstlenmek büyük bir sorumluluk.”

Yine de Latcham, Goldstein ile Daley’nin tutkulu fan tabanına doğrudan hitap edebileceğine son derece güven duyan birisi. Marvel Studio’larındaki 13 yıllık görev süresinde Örümcek Adam Eve Dönüş’ü yazmaları için ikiliyi görevlendiren de yine kendisi. Latcham şunları söylüyor; “Örümcek Adam da insanların derin bir sevgi beslediği benzer şekilde büyük bir ikonik karakter ve bu adamların içinde bunu hayata geçirme yeteneği olduğunu biliyordum.”

AKSİYON VE MİZAHIN KEYFİ

Latcham şunları söylüyor; “Senaryoyu ilk okuduğumda çok keyif almıştım. Karakterlerin bir araya gelmesinin keyfi, bir ailenin doğmasının keyfi, Jonathan ile John’ın mükemmel olduğu devasa bir gösterinin, aksiyonun ve sonra da kahkahalarla güldüren mizahın keyfiydi.”

Fantastik film tutkunlarına müjde! Aksiyon ve eğlence dolu film Türkiye'de vizyona giriyor! Ünlü rol yapma oyunu Zindanlar ve Ejderhalar'ın sinema uyarlaması 7 Nisan'da sinemalarda - Resim : 5

Film yapımcıları senaryoya son halini verirken aksiyon macerayla karakter odaklı komedinin ve dramın arasındaki doğru dengeyi sağlamanın en az Zindanlar ve Ejderhalar kurallar kitabına sadık kalmak kadar önemli olduğunu söylüyor. Aynı zamanda filmin yaratıcıları filmi orijinal, çok eğlenceli bir fantezi macerayla hiç d20 zarı atmamış izleyicileri de tüm zamanların en sevilen filmlerinden ve televizyon dizilerinden bazılarının yankılarıyla çekmek üzere tasarlamış. 

Fantastik film tutkunlarına müjde! Aksiyon ve eğlence dolu film Türkiye'de vizyona giriyor! Ünlü rol yapma oyunu Zindanlar ve Ejderhalar'ın sinema uyarlaması 7 Nisan'da sinemalarda - Resim : 6

İdari yapımcı Chris Pine şunları söylüyor; “Bir 80’ler bebeği olarak benim için 80’ler filmlerinin tüm muhteşem özelliklerini hatırlatıyor. Filmde Prenses Gelin’den biraz var. The Goonies’den biraz var. Monty Python and the Holy Grail’den biraz var. Game Of Thrones’dan biraz var. Bu farklı atmosferlerin ve renklerin hepsini neşe dolu bir filmde toplamayı başarıyor. Daha iyi yapmaya ve daha iyi olmaya çalışan bir grup uyumsuzu konu alan klasik bir kahramanın yolculuğu filmi.

 Paramount Pictures Sunar

eOne İş Birliğiyle

Bir John Francis Daley ve Jonathan Goldstein Filmi

                                                                  YÖNETMENLER

Jonathan Goldstein & John Francis Daley

 

SENARYO YAZARI

Jonathan Goldstein & John Francis Daley ve Michael Gilio

 

HİKAYE

Chris McKay & Michael Gilio

Based on Hasbro’s Dungeons & Dragons

 

YAPIMCILAR

Jeremy Latcham, p.g.a., Brian Goldner, Nick Meyer

 

İDARİ YAPIMCILAR

Denis L. Stewart, John Francis Daley, Jonathan Goldstein,

Chris Pine, Zev Foreman, Greg Mooradian

 

OYUNCULAR

Chris Pine, Michelle Rodriguez, Regé-Jean Page, Justice Smith, Sophia Lillis, Chloe Coleman, Daisy Head ve Hugh Grant

 

FACEBOOK:  /DungeonsandDragonsMovie  

TWITTER:  @DnDMovie

INSTAGRAM: @dungeonsanddragonsmovie

#ZindanlarVeEjderhalarFilmi