2023 ALES başvuruları başladı! ALES 1 sınavı ne zaman? ALES puanı kaç yıl geçerli? İşte ÖSYM ALES başvuru kılavuzu ve başvuru ekranı!

ÖSYM, 2023 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2023-ALES/1), sınavı için başvuruların alınmaya başlandığını duyurdu. ÖSYM, ALES 1 sınavı için başvuru kılavuzunu yayımlandı. Başvurular online olarak alınacak. Peki, ALES başvurusu nasıl yapılır? ALES 1 sınavı ne zaman? 2023 ALES başvuruları ne zaman bitiyor? ALES puanı kaç yıl geçerli? İşte ÖSYM ALES başvuru kılavuzu!

2023 ALES başvuruları başladı! ALES 1 sınavı ne zaman? ALES puanı kaç yıl geçerli? İşte ÖSYM ALES başvuru kılavuzu ve başvuru ekranı!

ÖSYM duyurdu! ALES başvuruları başladı. Yüksek Lisans ve doktora eğitimi ile akademik kariyer hedefleyenlerin katıldığı Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı için başvuru kılavuzu yayımlandı.

ALES 1 SINAVI NE ZAMAN?

2023 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2023-ALES/1), 16 Nisan 2023 tarihinde uygulanacak.

2023 ALES BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTİYOR?

ALES sınavına başvurular, 22 Şubat-1 Mart 2023 tarihleri arasında yapılacak. Adaylar, başvurularını 22 Şubat 2023 tarihinden itibaren ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla yapabilecek.

ALES BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR? 

ALES başvuru ücreti ÖSYM tarfından 185 TL olarak belirlendi. Başvuru yapılacak bankalar şu şekilde:

"Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç);Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); İş Bankası'nın tüm şubeleri, ATM, mobil bankacılık ve internet bankacılığı; Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.); ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)"

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

ALES’e katılmak isteyen adaylar ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr  adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması’ndan da başvurularını yapabilecek.

ÖSYM’den yapılan açıklama şu şekilde:

“2023 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2023-ALES/1), 16 Nisan 2023 tarihinde uygulanacaktır. Sınava başvurular, 22 Şubat-1 Mart 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.  Adaylar, başvurularını 22 Şubat 2023 tarihinde saat 11.00'den itibaren ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla yapabilecekleri gibi ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması’ndan da yapabilecektir. Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi 2023-ALES/1  Kılavuzu’nda yer almaktadır. Adaylar Kılavuz’a aşağıdaki bağlantıdan erişebilecektir. Sınava başvuracak adayların Kılavuz’u dikkatle incelemeleri gerekmektedir.”

2023-ALES/1: Kılavuz ve Başvuru Bilgileri için tıklayın

ALES KAÇ YIL GEÇERLİ? 

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), sonuçları, açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl süreyle geçerli olacak.