Ali İhsan Yavuz, tv100'e konuştu! "CHP’ninde DEM’leşmeye başladığı için teröre cesaret veren yaklaşımlar sergilediğini gördük"

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, tv100 canlı yayınında, Cansu Canan Özgen ile Özgür İfade programında açıklamalarda bulundu. Yavuz, "CHP’ninde tamamen DEM’leşmeye başladığı için TBMM’de alınan birtakım kararlarda yine DEM’in ekmeğine yağ süren bir anlamda teröre güç ya da cesaret veren yaklaşımlar sergilediğini gördük." diye konuştu.

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, tv100 canlı yayınında, Cansu Canan Özgen ile Özgür İfade programının konuğu oldu. Yavuz, Cansu Canan Özgen'in sorularını yanıtladı.

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'un açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle: 

"TÜRKİYE’DE İLK VERİLERE BİZ SAHİP OLACAĞIZ"

Cansu Canan Özgen'in "Seçimde çok hızlı bir şekilde veri akışını siz sağlıyorsunuz, nasıl bir sistem bu?" sorusunu şöyle cevapladı:

"Evet kesinlikle Türkiye’de ilk bizden öğreneceksiniz daha doğrusu ilk verilere biz sahip olacağız. Ben böyle konuştuğumda tartışma söz konusu olacak çünkü diyecekler ki ‘Demek ki Ali İhsan Beyler YSK’dan daha önce ilgiyi alıyorlar’ şeklinde bunu söylemeye başlayacaklar bu böyle değil, hızlı bir şekilde aktarayım."

"İLK BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN OY PUSULASI SAYILIYOR"

"Şimdi açıldığı zaman 3 tane pusula var, ilçe belediye başkanı, belediye meclis üyeliğine ilişkin bir tane de zarf var bakın buraya getirdik, diyecekler ki mührü nasıl vurdunuz YSK’ya kopyalıyorsunuz yapıştırıyorsunuz zarf bu, böyle mavi bir zarf olacak 3 pusulayı zarfa koyuyorsunuz ve oyunuzu tamamlıyorsunuz."

"DAHA OY SAYILIRKEN BİZİM MÜŞAHİTİMİZ NOTUNU ALIYOR"

Cansu Canan Özgen'in "Nasıl sandık sonuçlanmadan giriyor?" sorusunu şöyle cevapladı:

"Sandığın başkanı alıyor, pusulayı açıyor büyükşehir oy pusulasını ve başlıyor göstermeye, tek tek gösterirken bizim müşahitimiz notunu alıyor."

"İLERLEYEN ZAMANLARDA ELEKTRONİK SEÇİM DE OLABİLİR"

"Kendimizi geliştirme adına ve en doğrusunu yakalama adına ve emek zayi olmasın diye var gücümüzle bugüne kadar çalıştık. Mesela 28 Mayıs’ta 2. tur seçimini yaptık, tam 30 Mayıs’ta bütün yardımcılarımla ve bütün teknik heyetle uzun toplantılar yaparak bugün geldiğimiz sistemin bugünkü halini o gün çalıştık ve ondan sonra hep üzerine yine koyduk. Dijital dünya başka bir dünya, yapay zekâ gerçekten yapamayacağınız bir şey yok, biz temayül yoklamalarını elektronik yaptık mesela dün bana gazeteciler geldi ‘Acaba elektronik olamaz mı oylar?’ dedi, olabilir ama şaibe olur diye biz hibrit bir sistem öneriyoruz gelecekte dedik."

"BİZİM ALGI OLUŞTURMAK GİBİ BİR DERDİMİZ OLAMAZ"

Cansu Canan Özgen'in "Seçim gecesi psikolojik bir rekabette oluyor ve siz psikolojik üstünlüğü de bu sistemle elde etme üzerine mi kurdunuz?" sorusunu şöyle cevapladı:

"Biz çok net siyaset yapan aktörleriz, hormonsuz, çok doğal işletiyoruz bütün süreçleri. Seçim gecesi bizim algı oluşturma gibi bir derdimiz olamaz, psikolojik üstünlüğü ele geçirme gibi derdimiz de olamaz. Sandıklar kapanmıştır, her şey bitmiştir orada ne çıkacağını beklememiz gerekiyor."

"YEREL SEÇİMLERDE HEM PARTİ HEM ADAY ÖNEMLİ"

Cansu Canan Özgen'in "Yerel seçimlerde partiye mi adaya mı oy veriliyor?" sorusunu şöyle cevapladı:

"Türkiye’nin genel problemi şu başkanlık sistemine geçtik partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurları, bugün söyledim zaten seçim olmasa partiler de olmaz seçimde partilerin en önemli iştigal alanı dolayısıyla bir kere partilerin seçime çok özel hazırlanması gerekir."

"CHP İLE BİRLİKTE OLAN HERKES 2028’DE KAYBEDECEK"

"CHP ile birlikte olan direk ve en direk birlikte olan, açık veya kapalı hareket eden herkes 2028’in kaybedeni olacak bunlar benim öngörülerim."

"CHP’NİNDE DEM’LEŞMEYE BAŞLADIĞI İÇİN TERÖRE CESARET VEREN YAKLAŞIMLAR SERGİLEDİĞİNİ GÖRDÜK"

Cansu Canan Özgen'in "Kent uzlaşısı modeli sandığa nasıl yansır?" sorusunu şöyle cevapladı:

"CHP ile birlikte hareket edenler önümüzdeki seçimlerde de kaybeden olacak dedim ve DEM’in de tamamen irtifa kaybetmesinin hızlanacağına ilişkin öngörüde bulundum. CHP’nin uzun zamandır siyaset yapma biçimi oldukça sorunlu. Biz zaten DEM’i tanıyoruz, biz HDP-DEM’in PKK ile arasına bir türlü mesafe koymadığını biliyoruz. Yani DEM Türkiye’nin ali menfaatlerini gerektiren noktalarda bizimle birlikte hareket etmediğini görüyoruz ama son yıllara CHP’ninde tamamen DEM’leşmeye başladığı için TBMM’de alınan birtakım kararlarda yine DEM’in ekmeğine yağ süren bir anlamda teröre güç ya da cesaret veren yaklaşımlar sergilediğini gördük."

"YENİ SÜRPRİZLER OLABİLİR EDİRNE, ANTALYA, ARTVİN, HATAY, İZMİR’İ BEKLİYORUZ"

"Bugünü kurtaralım da ne olursa olsun deme lüksüne sahip değiliz ama son derece temkinli, attığımız adımların nereye gittiğini hesaba katmak suretiyle yol alıyoruz ve bu aldığımız yolun da doğru yol olduğunu milletimiz görüyor. Bundan öncekine oranla daha fazla sayıda belediye gerçek belediyeciliğe kavuşacak, sürprizler de olacak. Yeni hiç beklemediğiniz mesela örnek vereyim İstanbul, Ankara yeniden AK Parti belediyeciliğinin olduğu yerlere dönüşecek ama Edirne, Antalya, Artvin, Hatay, İzmir gibi yeni iller de olacak mesela bu akşam anketçi bir arkadaşımızla görüştüm İzmir’i bekliyoruz."