Alkollü araç kullanmaya afişli önlem! Mekanlara farkındalık afişi asılacak

İçişleri Bakanlığı, trafik kazalarında yaşanan can kayıplarının azaltmak için yeni bir adım attı. Bu kapsamda bar, restoran gibi alkol servisi yapılan işletmelere afişler asılacak. Alkollü araç kullanmanın tehlikeleri anlatılacak. Tüketimin yoğun olduğu bölgelerde ise trafikte “şok baskınlar” yapılacak. Sertaç Murat Koç’un özel haberi...

Yok olan aileler, hayatına engelli olarak devam etmek zorunda kalan insanlar. Tüm önlemlere rağmen, trafik terörü kanayan yaralardan biri olmaya devam ediyor. İçişleri Bakanlığı, trafik kazası kaynaklı can kayıplarını yüzde 50 oranında azaltmak için yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Bu doğrultuda, alkollü araç kullanmanın tehlikelerinin ve trafiğe olumsuz etkilerinin anlatıldığı afişler tasarlandı. Çalışmanın hedef kitlesini ise alkol servisi yapılan bar, restoran gibi işletmeler oluşturuyor. İlgili meslek birlikleriyle paylaşılan görseller, çoğaltılarak işletmelere asılacak.

Alkollü araç kullanmaya afişli önlem! Mekanlara farkındalık afişi asılacak - Resim : 1

"Kısa film ve broşürler de hazırlanacak"
İlk etapta 2 adet görsel tasarlanırken, ayrıca kısa film ve broşürler de hazırlanacak. Vatandaşlar ise uygulamanın fayda sağlayacağını düşünüyor. Uygulamanın ikinci ayağında ise gerçekleştirilecek “şok baskınlar” yer alıyor. Bu doğrultuda en çok alkol tüketilen saat ve günler belirlenecek.  Polis ve jandarma ekipleri kontrolleri sıklaştıracak. Denetimlerde alkolün yanı sıra emniyet kemeri kontrolü yapılacak.

Alkollü araç kullanmaya afişli önlem! Mekanlara farkındalık afişi asılacak - Resim : 2