Alman basınından çarpıcı iddia: Tahıl ihracatı için 3 ülke birlikte hareket edecek! Koordinasyonu Türkiye üstlenecek

Alman basını tahıl ihracatı konusunda Türkiye, Rusya ve Katar'ın yeni bir anlaşma hazırlığında olduğunu öne sürdü. Söz konusu haberde “Yeni düzenleme, Rusya'nın tahılını öncelikle Afrika ülkelerine tedarik etmesini, Katar'ın tedarik için sponsorluk yapmasını ve anlaşmanın koordinasyonunu Türkiye'nin üstlenmesini öngörüyor" ifadelerine yer verildi.

Alman basınından çarpıcı iddia: Tahıl ihracatı için 3 ülke birlikte hareket edecek! Koordinasyonu Türkiye üstlenecek

Rusya’nın Tahıl Koridoru Anlaşması’ndan çekilmesi sonrası diplomatik süreçler yeniden başladı. Rusya’nın yeniden anlaşma yapması için gözler Türkiye’nin atacağı adımlara çevrilirken Alman basınından çarpıcı bir iddia geldi.

Alman basınında yer alan haberde, Moskova'nın Karadeniz Tahıl Girişimi'nden çekilme niyetini Ankara'ya önceden bildirdiği, Türkiye, Rusya ve Katar'ın tahıl ihracatı konusunda yeni bir anlaşma hazırlığında olduğu belirtildi.

KOORDİNASYONU TÜRKİYE ÜSTLENECEK İDDİASI

Üç ülkenin önceki anlaşmanın yerini alacak yeni bir anlaşma için görüşmelerde bulunduğunu belirten Alman basınındaki haberde, "Yeni düzenleme, Rusya'nın tahılını öncelikle Afrika ülkelerine tedarik etmesini, Katar'ın tedarik için sponsorluk yapmasını ve anlaşmanın koordinasyonunu Türkiye'nin üstlenmesini öngörüyor" ifadeleri kullanıldı.

HAKAN FİDAN’IN ÇAĞRISINA YER VERİLDİ

Türkiye'nin "Birleşmiş Milletler (BM) himayesinde" faaliyet göstermeye çalıştığı ifade edilen haberde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Rusya'yı gıda ihracını sağlayacak eski tahıl anlaşmasından çekilme kararını yeniden gözden geçirmesine yönelik yaptığı çağrıya da yer verildi.

Alman basını, yeni anlaşmanın bu hafta sonu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaret edeceği Macaristan'da tamamlanabileceğini kaydetti.