Almanların şaşırtan 7 özelliği

Almanları gerçekte ne kadar tanıyoruz? Kuzeyli soğuk Avrupalı insanlar olarak bildiğimiz Almanların herkesi şaşırtan davranışları da var.

Almanların şaşırtan 7 özelliği

İşte Almanlara has 7 özellik

1. Güneş görünce ne yapılıyorsa bırakıp güneşlenmek

Almanya soğuk bir ülke, güneş her zaman yüzünü göstermiyor. Ancak bir şekilde güneş bulutların arasından sıyrılmayı başarır da yüzünü gösterirse Almanlar bir anda bütün işlerini bırakıp güneşin karşısına geçiyor. Bu davranışın nedeni vücudun D vitamin ihtiyacı. Güneşli günler seyrek olduğu için Almanlar bu fırsatı kaçırmayıp hemen güneşlenme moduna geçiyor.

2. Parkta sere serpe uzanmak

Akdeniz ülkelerinde parklarda genelde spor yapanları, çocuklarını gezdiren anne babaları ya da hayvanlarıyla oyun oynayan vatandaşları görürsünüz. Almanya'da da bunları yapanlar olmakla beraber parklarda diğer ülkelere göre farklı sayılabilecek manzaralar da mevcut. Almanya'da parklarda bikinisini giyen sere serpe uzanıp güneşlenmeyi tercih edenler ağırlıkta. Plajlara has bu özellik Almanya'da parklar için de geçerli. Üstelik bazıları üzerine hiçbir şey giymemeyi de tercih edebiliyor.

Almanların şaşırtan 7 özelliği - Resim : 1

3. Para konusunda temkinli olmak

Türkiye'de hemen hemen herkesin kredi kartı var. Üstelik cüzdanlar çok sayıda kredi kartına ev sahipliği yapıyor. Almanya'da bu iş öyle olmuyor. Almanlar en az kredi kartı sahibi olan milletler arasında. Para konusunda çok temkinli olan Almanlar, kredi kartını "bankadan kredi kullanmak"tan farkı olmadığını biliyor ve aşırı kart kullanımının finansal stabilitelerini bozacağından endişe ediyor. Bu nedenle de çoğu kredi kartlarından uzak duruyor.

4. Nakit ödeme

Yine ekonomik nedenlerle Almanya'da insanlar kredi kartı almadıkları gibi alışverişlerinde ödemeyi tek seferde peşin yapmayı tercih ediyorlar.

5. Almanlar pazarlık yapmaz

Almanya'da her yerde olduğu gibi bir ürünün fiyat etiketinden ne yazıyorsa fiyatı odur Bir Alman alışveriş edeceği zaman fiyat etiketine bakar ve asla pazarlık etmez. Etiketteki fiyatı ödeyebilecekse ürünü alır, ödeyemeyecekse olay yerinden uzaklaşır. Örneğin Almanya'da kimse taksicilerle fiyat pazarlığı yapmaz, bunun nedeni taksimetre açıldığında gidilecek yer için ödenmesi gereken tutarın yolculuk başlamadan yazması. Almanlar neden pazarlık yapsın ki!

Almanların şaşırtan 7 özelliği - Resim : 2

6. Plan takıntısı... 189 gün sonra ne yapıyorsun?

Almanlar plan yapmaya bayılır. Kastettiğimiz sadece bir iki gün sonrası değil. Neredeyse bütün yılı baştan planlarla. Tatiller, haftalar, günler... Her şey bellidir.

7. Plastik, kağıt, karton, cam?

Almanlar çöp atarken bile planlıdır. Her tür çöp için ayrı bir çöp kutusu bulunur. Türkiye'de de belli yerlerde böyle çöp kutuları mevcut ancak Almanlar bu işi abartmış durumda. Genelde Almanların çöp kutularında plastik şişelerle kağıtları yan yana göremezsiniz. Üstelik bu çoğunlukla evlerde de geçerli.