Alman ekonomisi beklentinin üzerinde küçüldü

Koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek amacıyla uygulanan katı ve uzun kısıtlamaların özel tüketimi yavaşlatması nedeniyle Almanya'da ekonomi, geçen yılın ilk çeyreğine göre yüzde 1,8 küçüldü.

Alman ekonomisi beklentinin üzerinde küçüldü

Almanya'da ekonomi, koronavirüs salgını tedbirlerinin özel tüketimi yavaşlatması nedeniyle bu yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,8 küçüldü.

Almanya Federal İstatistik Ofisi'nin (Destatis) nihai verilerine göre, Almanya'da mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış GSYH, ilk çeyrekte bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 1,8 azaldı.

Destatis, 30 Mayıs'ta öncü verilerle daralmanın yüzde 1,7 olduğunu açıklamıştı. Piyasalarda Alman ekonomisinin bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 1,7 küçülmesi bekleniyordu. Geçen yılın ilk çeyreğine göre ise ülkenin GSYH'si yüzde 3,1 azaldı.

"Alman ekonomisi, 2020'nin ikinci yarısında bir miktar toparlandıktan sonra koronavirüs krizi 2021'in başında ekonomide bir başka düşüşe neden oldu" ifadesine yer verilen Destatis açıklamasına göre, ülkede GSYH, Kovid-19 salgını başlamadan önceki çeyrek olan 2019'un son çeyreğine göre yüzde 5 düşük kaldı.