Almanya işçi alımı için harekete geçti! Tasarı Meclis'e geliyor! 7 milyon işçi alınacak, dil şartı da yok!

Almanya’ya işçi alımı için süreç başlıyor! Almanya'ya işçi olarak gitmek isteyenlere sevindiren haber geldi. Çalışmalarını hızlandıran Almanya hükümeti, Alman meclisine gelmesi beklenen yasa tasarısıyla gündemde. Mart ayında Meclis’e gelmesi beklenen yasa ile Almanya'da işçi olmak isteyen Türklere de kapılar açılacak. Peki, Almanya işçi alımı ne zaman? Almanya işçi alımı başvurusu nasıl yapılacak? Almanya işçi alımı şartları ne, dil şartı var mı? İşte detaylar…

Almanya işçi alımı için harekete geçti! Tasarı Meclis'e geliyor! 7 milyon işçi alınacak, dil şartı da yok!

Almanya işçi alımı için harekete geçti. Süreç başlıyor. Çalışmalarını hızlandıran Almanya hükümeti, Alman meclisine gelmesi beklenen yasa tasarısının hazırlıklarını tamamlamak için Mart ayını işaret etti.

Türk işçilerine de kapılarını açmaya hazırlanan Almanya meslek yeterliliğini sağlayanlara oturma izni de verecek.

Meclis’e gelmesi beklenen tasarı milyonlarca işçiyi heyecanlandırırken, nitelikli işçiler için dil şartı da aranmayacak.

ALMANYA İŞÇİ ALIMI NE ZAMAN?

Mart ayında mecliste görüşülecek gelecek yasa tasarısında, 7 milyon işçi 2035 yılına kadar Almanya topraklarında işçi olarak yer alacak. Almanya'nın ihtiyaç olan mesleklerin listesini de tasarıda detaylı olarak açıklaması bekleniyor.