Almanya'da Sabah Gazetesi bürosuna polis baskını! Türkiye'den peş peşe tepki geldi

Alman polisi, Sabah Gazetesi'nin ülkedeki bürosuna baskın yaparak 2 gazeteciyi gözaltına aldı. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, gazetecilerin gözaltına alınmasını kınayarak, Almanya'yı basın özgürlüğüne saygıya davet etti. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise, "FETÖ’cüler bulundukları her ülke için güvenlik tehdididirler" diyerek baskını kınadı.

Almanya'da Sabah Gazetesi bürosuna polis baskını! Türkiye'den peş peşe tepki geldi

Sabah Gazetesi'nin Almanya'daki bürosuna sabah saatlerinde polis baskın düzenledi. Baskında, Sabah gazetesi Almanya Temsilcisi İsmail Erel ve Sabah Avrupa gazetesi Yazı İşleri Müdürü Cemil Albay gözaltına alındı.

FAHRETTİN ALTUN'DAN KINAMA

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, gazetecilerin gözaltına alınmasına tepki göstererek şunları söyledi:

Almanya basın özgürlüğüne saygı göstermelidir… Sabah gazetesi Almanya Temsilcisi İsmail Erel ve Sabah Avrupa gazetesi Yazı İşleri Müdürü Cemil Albay’ın FETÖ’cülerin şikayeti üzerine göz altına alınmasını kınıyoruz.

FETÖ’cüler bulundukları her ülke için güvenlik tehdididirler. Almanya’nın dikkate alması gereken budur…

Sabah gazetesi Almanya Temsilcisi İsmail Erel ve Sabah Avrupa gazetesi Yazı İşleri Müdürü Cemil Albay’ın, Cevheri Güven gibi tescilli bir FETÖ mensubunun şikayeti üzerine göz altına alınmasını kınıyorum.

Almanya’da terör örgütü FETÖ aleyhinde yaptıkları haberler dolayısıyla Türk gazetecilerin sabahın erken saatlerinde evlerine ve ofislerine baskın yapılarak göz altına alınması ve ekipmanlarına el koyulması, çok açık bir şekilde basın özgürlüğünün ihlal edilmesidir.

Almanya’nın gazetecileri susturmaya yönelik bu tutumunu kabul edilemez buluyor ve bu ülkedeki basın özgürlüğüne yönelik baskıdan endişe duyuyoruz.

FETÖ’cüleri himaye eden ve bu kanlı terör örgütünün faaliyetlerine izin veren Alman makamlarını bu yanlış tutumdan geri dönmeye, terörle mücadelede Türkiye ile samimi bir iş birliği yapmaya ve göz altına alınan Türk gazetecileri bir an önce serbest bırakmaya çağırıyoruz.

"ALMANYA'NIN DİKKATE ALMASI GEREKEN BUDUR"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de sosyal medya hesabından Almanya'ya tepki gösterdi.

Almanya'yı basın özgürlüğüne saygıya davet eden Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sabah gazetesi Almanya Temsilcisi İsmail Erel ve Sabah Avrupa gazetesi Yazı İşleri Müdürü Cemil Albay’ın FETÖ’cülerin şikayeti üzerine göz altına alınmasını kınıyoruz. FETÖ’cüler bulundukları her ülke için güvenlik tehdididirler. Almanya’nın dikkate alması gereken budur…"