Almanya’dan İsrail’e Refah kenti için insani ateşkes uyarısı

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sonrası kuzeyden gelen göçlerle kalabalıklaşan Mısır sınırındaki Refah kenti için uyarı niteliğinde açıklamada bulundu. Bakan Annalena Baerbock, “Artık insani bir ateşkese ihtiyacımız var ki ölmek üzere olanların ve rehinelerin nihayet serbest bırakılmasını sağlayalım” dedi.

Almanya’dan İsrail’e Refah kenti için insani ateşkes uyarısı

İsrail'in, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarında binlerce Filistinli hayatını kaybetti. Saldırılar devam ederken Gazze'nin Mısır sınırındaki Refah kenti de kuzeyden gelen göçlerle kalabalıklaşmaya başladı. 

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, İsrail’in saldırılarıyla kuzeyden göçlerle kalabalıklaşan Refah kenti hakkında uyarı niteliğinde bir açıklama yaptı. 

Bakan Annalena Baerbock, “Refah'ta geniş çaplı bir saldırı haklı gösterilemez. Bir milyondan fazla insan oraya sığındı ve gidecek hiçbir yeri yok. Artık insani bir ateşkese ihtiyacımız var ki, ölmek üzere olanların ve rehinelerin nihayet serbest bırakılmasını sağlayalım” ifadelerini kullandı.