Alperen Şengün kariyer rekorunu kırdı!

NBA'de Houston Rockets forması giyen Alperen Şengün, tarihi performansıyla damga vurduğu bir geceyi geride bıraktı.

Alperen Şengün kariyer rekorunu kırdı!

Houston Rockets'ın San Antonio Spurs'ü 114-101 mağlup ettiği maça damga vuran Alperen Şengün, istatistikleriyle gecenin en çok konuşulan ismi oldu.

NBA TARİHİNE GEÇTİ

Kariyer gecesini yaşayan milli basketbolcu, kendisini izleyenlerin de adeta ağızlarını açık bıraktı. Bir gecede kırılmadık rekor bırakmayan Alperen Şengün, NBA tarihine geçen bir performans sergiledi.

İŞTE ALPEREN'İN TARİHİ PERFORMANSI

Müsabakayı 45 sayı, 16 ribaunt, 3 asist, 5 top çalma ve 1 blokluk istatistiklerle tamamlayan Alperen Şengün birçok rekoru da kırmış oldu.
















CHP’lilerin iradesine “Kandil” ayarı! 6 okun arkasına gizlenen DEM’li adaylar: İstifa dalgası kapıda

Beşiktaş'ın efsanesi Nouma çocuklara saldırdı! 2 çocuğu öldüresiye dövdü
Eylem Tok oğlu Timur Cihantimur ile kaçmıştı: ATV kazasında inanılmaz ayrıntılar!
Resmi İlandırSULTAN 2. ABDÜLHAMİD HAN EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ

Sayı ve top çalmada kariyer rekorunu kıran Alperen Şengün, NBA tarihinde 45+ sayı, 15+ ribaunt ve 5+ top çalma istatistiğine ulaşan en genç oyuncu oldu.

Öte yandan Alperen Şengün attığı 45 sayı ile NBA'de en çok sayı atan Türk basketbolcu ünvanını eline geçirdi. Önceki Rekor 43 sayı ile Mehmet Okur'a aitti.

Son olarak Alperen Şengün, Yao Ming'den beri bir Houston Rockets pivotunun en çok sayı attığı maçı geride bıraktı.
45 SAYILIK PERFORMANSI ANLATTI

Alperen Şengün, geceye damga vuran performansı anlattı:

"Hücum ve savunmada iyi bir gece geçirdim. Maçtan önce de iyi hissediyordum, takım için harika bir galibiyet oldu. Wemby ve San Antonio'ya karşı evimizde kaybetmememiz ve daha agresif oynamamız gerektiğini biliyorduk. Bu sebeple daha da odaklanmış durumdaydım ve daha da iyi hissettim. Başlangıçta Wembanyama'yı savunan ben değildim fakat sonrasında, özellikle son çeyrekte adam değiştiğimiz pozisyonlarda onu savunmaya başlamıştım. Birkaç pozisyonda birebir karşı karşıya geldik ve ona sayı attırmamak için elimden geleni yaptım. İyi bir iş çıkardığımı düşünüyorum."