Altın fiyatları bu akşam tamamen değişiyor... Altın almadınız mı daha.... Altın almayanlar üzülecek

Altın fiyatları bu akşam FED tarafından açıklanacak karar nedeniyle tamamen değişecek. Vatandaşların her ihtimale karşın altın almasının faydalı olduğu belirtildi.

Altın fiyatları bu akşam tamamen değişiyor... Altın almadınız mı daha.... Altın almayanlar üzülecek

Vatandaşlar altındaki yükseliş ve düşüşleri an itibariyle takip ediyor. Yılın ilk Fed faiz kararı bu akşam açıklanacak. Altın fiyatlarının da bu akşam değişeceği belirtiliyor. Fed faiz kararı öncesinde altın fiyatları resmen bekleme moduna geçti. Yatırımcılar ise altın yükselecek mi, düşecek mi sorusuna cevap arıyor. İşte detaylar..

Altın ve döviz piyasasında gözler ABD Merkez Bankası’na çevrildi. Fed faiz kararı bu akşam açıklanacak. Bugünkü toplantı sonrasında altının 25 baz puan artırılması bekleniyor.

Geçtiğimiz yıl 4 toplantıda üst üste 75’er baz puan artışı sonrasında yılı 50 puan artışı ile tamamlayan FED, faizi ise yüzde 4,25 – 4,50 aralığında yükseltmişti.

"ALTIN YÜKSELECEK"

Konuyla ilgili konuşan akademisten Pavilonis, “Buradaki daha büyük resim şu ki, Fed oranları yavaşlatırsa, enflasyon kükreyerek geri geliyor. Fed biraz durursa ve enflasyon hala oradaysa, bu senaryoda altının yükseleceğini düşünüyorum” değerlendirmesini yapıyor.

CMC Markets baş piyasa analisti Michael Hewson ise, “Fed’in şahin bir sürprizi, altın fiyatlarının kısa vadede 1.900 dolara gerilemesine neden olabilir” tahmininde bulunuyor.