Altın fiyatlarında beklenmedik sürpriz! İslam Memiş kritik tarihi açıklayıp uyarıda bulundu: Gram altın fırlayacak

Altın fiyatlarında her geçen gün yeni gelişmeler yaşanıyor. Altın uzmanı İslam Memiş yeni kritik tarihi açıkladı. Yeni rekorlar peş peşe gelecek. Gram altını olanlar bu gelişmeye dikkat. Gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın, ons altın fiyatları artıyor.

Altın fiyatlarında beklenmedik sürpriz! İslam Memiş kritik tarihi açıklayıp uyarıda bulundu: Gram altın fırlayacak

Geçtiğimiz gün ABD Merkez Bankası (Fed) toplantı tutanaklarının yayınlanmasıyla birlikte altın fiyatlarında düşüş görülmüştü. Bugün sabah saatleri itibarıyla yükseliş gösteren altın fiyatlarında yön ABD`de açıklanan kritik veri sonrası değişti.

FAİZ ARTIŞI MESAJI

Fed tutanaklarında bazı üyelerin faiz artırımını haziran ayında da sürdürmek istediği görülürken neredeyse tüm yetkililerin 2023 yılında daha fazla faiz artışı beklentisi öne çıktı. Tutanaklar temmuz ayında da faiz artırımı olabileceği sinyalini verdi.

Dün 1609 liradan açılan gram altın 1602 liraya kadar geriledikten sonra 1605 liradan kapandı. Bugüne 1605 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda gerileyerek 1595 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 1588 lira, en yüksek ise 1623 lira seviyeleri test ediyor.

İSLAM MEMİŞ AÇIKLADI

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, borsa için 'yabancı yatırımcı' tahmini yaparken, dolarda yükseliş ve düşüşle ilgili iki farklı ihtimali masaya yatırdı. Memiş, gram altın için alım zamanını da açıklarken, 1800 seviyesiyle ilgili tahminiyle dikkatleri çekti.

"Borsa İstanbul 5900 puanda. Gün içinde kar satışları gördük. 5890'a kadar geriledi. Tepki alımıyla buradan yükselişini devam ettirdi. Borsadan çıkış yaptım, 5470'e kadar beklemeyi tercih ediyorum. 5770 test edilince tekrar yoruma ihtiyaç var. Belki buradan yüzde 50 alırım yapabilirim. Borsa yatırımcısı TL üzerinde gözlemliyor ve rekorlardan bahsediyor. Borsayı sadece TL ayağına değil, dolar bazında değerini de takip etmek gerekiyor. Çok basit. Endeks bölü dolar. Dolar karşısındaki değerini görmüş olacaksınız. Dolar karşısındaki değeri ucuz kalmaya devam ediyor.

Yılın ikinci yarısına bütün fiyatlamalar göbek seviyede başladı. Dolarda aşağıda 24, yukarıda 28 lira seviyesi var. Euro TL 28.40'ta. Gram gümüşte de paritelerde de aynı şekilde başlıyoruz yılın ikinci yarısına.

DOLAR MI? DÖVİZ Mİ?

Dolar alalım mı? Hayır. Döviz alabilirsin ama bunun adı dolar olmasın, euro olsun. Euro dolar paritesi 1.0874 seviyesinde çünkü, düşük kalmaya devam ediyor. Bu seviyeler ve yılın ikinci yarısında öngördüğüm 1.15 seviyesini referans aldığım için yabancı para birimine yatırım olacaksa ısrarla bunun adı euro olmalı diyorum."