Altın fiyatlarında dalgalanma: ONS altın ve gram altın düşüşe geçti! İşte 21 Mart güncel altın fiyatları

Bankacılık krizinin etkisiyle dün 1215 TL seviyelerine kadar çıkan altın fiyatları yeni günde dalgalı bir seyir izliyor. Hafif bir düşüş yaşayan gram altın 1209 TL, ONS altın ise 1978 Dolar seviyelerinde işlem görüyor. İşte altın fiyatlarındaki son durum…

Altın fiyatlarında dalgalanma: ONS altın ve gram altın düşüşe geçti! İşte 21 Mart güncel altın fiyatları

Türkiye’de vatandaşların en çok tercih ettiği yatırım araçlarından olan altın fiyatlarındaki son durum merak ediliyor.

Özellikle ABD’de başladıktan sonra Avrupa’ya sıçrayan bankacılık krizi sonrası yaşanan yükselişe geçen altın fiyatları alınan önlemlerle küçük bir düşüş yaşadı.

Altın fiyatlarında dalgalanma: ONS altın ve gram altın düşüşe geçti! İşte 21 Mart güncel altın fiyatları - Resim : 1

ALTIN FİYATLARINDAKİ SON DURUM

Küresel piyasalardaki pozitif bir seyir etkili olurken dün 1.209,66 TL’den kapatan gram altın, yeni günde 1.206 TL seviyelerinde işlem görüyor.

Çeyrek altın ise 2 bin 012 TL’den, yarım altın 4 bin 024 TL, Cumhuriyet altını ise 8 bin 17 TL seviyelerinden satılıyor.

ONS altın ise 1978 Dolar seviyelerinde işlem görüyor.

Altın fiyatlarında dalgalanma: ONS altın ve gram altın düşüşe geçti! İşte 21 Mart güncel altın fiyatları - Resim : 2

PİYASALARDAKİ SON DURUM

ABD'de başlayıp Avrupa'ya sıçrayan bankacılık kriziyle artan endişeler alınan önlemlerle hafiflerken, Fed'in para politikası kararları yatırımcıların odağına yerleşti.

ABD'de başlayıp Avrupa'ya sıçrayan bankacılık kriziyle artan endişeler alınan önlemlerle hafiflerken, Fed'in para politikası kararları yatırımcıların odağına yerleşti.

Analistler, son dönemdeki gelişmelerin ardından Fed'in atacağı adımlara ilişkin belirsizliklerin oldukça yüksek olduğunu belirterek, bu durumun yatırımcıları "bekle-gör" duruşuna yönlendirdiğini bildirdi.

Altın fiyatlarında dalgalanma: ONS altın ve gram altın düşüşe geçti! İşte 21 Mart güncel altın fiyatları - Resim : 3

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in yüzde 73 ihtimalle 25 baz puan faiz artıracağının öngörüldüğünü aktaran analistler, sene sonuna kadar ise 100 baz puanlık faiz indiriminin beklendiğini söyledi.

Analistler, ABD'de enflasyonun güçlü seyrine korumasına karşın yavaşlama eğilimi gösterdiğine dikkati çekerek, bankacılık sektöründeki gelişmelerin ardından Fed'in yarın açıklayacağı kararlar ile Fed Başkanı Jerome Powell'ın toplantı sonrası yapacağı açıklamalarda cevap bekleyen birçok soru olduğunu ifade etti.

Alış 0,00
Satış 0,00
Değişim -5,32
Son Değer 9.718,75
En yüksek 9.827,67
En düşük 9.667,99
Haftalık Değişim 0,00%
Haftalık En Düşük 0,00
Haftalık En Yüksek 0,00
Aylık Değişim 0,00%
Aylık En Düşük 0,00
Aylık En Yüksek 0,00