'Altın Palmiye' ödüllü filmde telif krizi! Ünlü yönetmen Ferhat Göçer'in şarkısnı izinsiz kullanmış

Cannes Film Festivali'nde Merve Dizdar'ın 'En İyi Kadın Oyuncu' dalında 'Altın Palmiye' kazandığı, Nuri Bilge Ceylan’ın ‘Kuru Otlar Üstüne’ filminde, Ferhat Göçer’in ‘Son Aşkım’ şarkısının kullanıldığı ve yönetmenin telif ödemediği ortaya çıktı. Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Göçer “Nuri Bilge Ceylan çok değerli bir yönetmen. Şarkımı kullanması beni gururlandırdı. Bana da sürpriz oldu. Bildirse telif istemezdim zaten” dedi.

'Altın Palmiye' ödüllü filmde telif krizi! Ünlü yönetmen Ferhat Göçer'in şarkısnı izinsiz kullanmış

Nuri Bilge Ceylan’ın ödüllü filmi ‘Kuru Otlar Üstüne’de Ferhat Göçer’in ‘Son Aşkım’ şarkısının kullanıldığı ve yönetmenin telif ödemediği ortaya çıktı. Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Göçer “Nuri Bilge Ceylan çok değerli bir yönetmen. Şarkımı kullanması beni gururlandırdı. Bana da sürpriz oldu. Bildirse telif istemezdim zaten” dedi.

'Altın Palmiye' ödüllü filmde telif krizi! Ünlü yönetmen Ferhat Göçer'in şarkısnı izinsiz kullanmış - Resim : 1

Nuri Bilge Ceylan'ın kariyerinin en çok izlenen filmi 'Kuru Otlar Üstüne'de Ferhat Göçer'e ait olan 'Son Aşkım' şarkısının izinsiz kullanılmasıyla telif ihlali yaşandı. Göçer'in müzik eserlerinin teliflerini toplamakla yükümlü MSG'nin başkanı olması, sanat dünyasında telif haklarının önemi üzerine de düşündürücü bir etki yarattı

Nuri Bilge Ceylan'ın; 341.884 biletle kariyerinin en çok izlenen filmi 'Kuru Otlar Üstüne'de şaşırtan bir gelişme yaşandı.

TELİF İHLALİ YAŞANDI

Müzik eserleri sahiplerinin telif haklarını korumakla yükümlü Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği (MSG) Başkanı olan Ferhat Göçer'in şarkısı 'Son Aşkım' ile telif ihlali yaşandı. Şarkı, Nuri Bilge Ceylan'ın kariyerinin en çok izlenen filmi 'Kuru Otlar Üstüne'de izinsiz kullanıldı. Telif haklarından sorumlu bir meslek birliğinin başkanını bile şarkısının izinsiz kullanılması, sanat dünyasında telif haklarının önemi üzerine de düşündürücü bir etki yarattı.

'Altın Palmiye' ödüllü filmde telif krizi! Ünlü yönetmen Ferhat Göçer'in şarkısnı izinsiz kullanmış - Resim : 2

"BANA BİLDİRSE TELİF İSTEMEZDİM ZATEN"

MSG'nin avukatları, yaptıkları teknik incelemede; 'Son Aşkım'ın 'Kuru Otlar Üstüne'de telifsiz kullanıldığını tespit etti.

Ferhat Göçer, bu konuda yaptığı açıklamada; “Nuri Bilge Ceylan, çok değerli bir yönetmen, onun filminde benim şarkımın kullanması beni çok mutlu eder, gururlandırır. Filmi izleyen arkadaşlarım bana söyledi… Onun üzerine izledim ve gördüm… Bu arada filmi de çok beğendim… Bana da sürpriz oldu. Bana bildirse de telif istemezdim zaten” dedi.

CANNES'DA 'ALTIN PALMİYE' ÖDÜLÜ

'Kuru Otlar Üstüne', Cannes Film Festivali'nde Merve Dizdar ile 'En İyi Kadın Oyuncu' dalında 'Altın Palmiye' kazandı.