Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş açıkladı! Kurda düşüş sürecek mi?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, kur korumalı TL mevduat hesabına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Piyasaların yeni sistemi pozitif algıladığını söyleyen İslam Memiş, "Türk Lirası'ndaki bu rahatlama iyi oldu" dedi.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, kur korumalı TL mevduat hesabına ilişkin, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Piyasaların yeni sistemi pozitif algıladığını söyleyen İslam Memiş, piyasalarda yaşanan son gelişmelerin satış fırsatı olarak değerlendirildiğini ve döviz kurlarında oluşan köpüğün azaldığını ifade etti.

Yeni sistemde yatırılan mevduatın üzerine doların getiri oranının da ekleneceğini ifade eden İslam Memiş, "En azından bu uygulamada vatandaş parasını bankada bırakabilecek. Bundan sonraki kur ataklarında rahat olacaklar. Bu TL'ye karşı ciddi bir güven oluşturacak" dedi.

İslam Memiş, yeni sistemin ardından piyasalara ilişkin teknik öngörülerini paylaştı. Memiş, "Dolar kuru 12.50 lira seviyesini aşağı yönlü kırarsa bu pozitif sürecin devam edeceğini söyleyebeilirim. Bu seviyenin üstünde kalırsa bunun enflasyona ve halkın tasarruflarına yansımayacağını düşünüyorum. Psikolojik destek seviyesinin 9.65 lira olduğunu düşünüyorum. Yatırımcı bu seviyeye gelindiğinde rahatlar" ifadelerini kullandı.