Neyiniz varsa altına yatırın! Kuyumculardan dikkat çeken açıklama

Yükselişe geçen altın fiyatlarının ardından yatırımcılar seçim sonrası piyasalarının nasıl olacağını merak ediyor. Kuyumcuların yaptıkları açıklamadan sonra neyiniz varsa altına yatıracaksınız.

Neyiniz varsa altına yatırın! Kuyumculardan dikkat çeken açıklama

Altın fiyatları son dönemlerin en yüksek seviyesini gördü. Yatırımcılar "Bu dönemde altın mı yoksa dolar mı alınmalı?" diye sorgularken, uzmanlar yaz aylarında altının yükselişe geçeceğini duyurmuştu. Kuyumcular ise öyle bir açıklama yaptı ki yatırımcı altın almaya koştu. 

İKİ KATINA ÇIKACAK

Altın fiyatları yeni güne son zamanların en yüksek seviyelerinin altında başladı. Yarın açıklanacak olan ABD enflasyon verileri ons altının yönününü belirleyecek. ABD Merkez Bankası Fed’in faizlerini 25 baz puan artırma ihtimali kuvvetlendi. Kuyumcu esnafı ise altının iki katına çıkacağını açıkladı. 

GÖZLER FED FAİZLERİNDE

Kuyumcu İlhan Ünder, altında şu anda Amerika'da FED faizini ileriki tarihlerde yükseltmeyeceği kanaati oluştuğundan onsun normal hareketine başladığını belirtti. İHA’da yer alan habere göre, Ünder, "Tabii ki, FED faizlerini yükseltirse, yükseltmeye başlarsa tekrardan onsu baskılama yapabilir. Şu anda onsun değeri 2.000-2.500 civarlarında oynamaktadır. Eğer bunun üzerine biraz daha bir hafta civarında 2.000 üzerine veya kendini tutarsa, hele 2.030 seviyelerinde kalırsa, 2.250 ilk önce, sonra 2.500, 2.750'ye kadar ucu açıktır" dedi.

Bütün dünya devletlerinin pandemiden sonra enflasyonun yükselmesiyle beraber çok miktarda para bastığını ifade eden Ünder, "Bu para basımı karşılıksız olduğundan dolayı yani altın olmadığından dolayı altın fiyatı geride kalmıştır. İleriki dönemlerde altının fiyatını iki katı, yani yüzde 50 kadar öngörüm olmasıdır. Yaklaşık olaraktan ilk etapta 1.750, sonrasında 2.250 bandına oturacağını öngörmekteyim" diye konuştu.