Altınova’da fırtına etkili oldu: Sahil savaş alanına çevrildi

Olumsuz hava koşulları Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova Mahallesi'ni olumsuz etkiledi. Fırtınanın ardından Altınova sahili savaş alanına çevrildi. Konuyla ilgili Altınova Mahallesi'nden sorumlu Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Ethem Vardı'dan açıklama geldi.

Altınova’da fırtına etkili oldu: Sahil savaş alanına çevrildi

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, kuvvetli yağışa ve şiddetli yağışa Ayvalık merkez kadar ilçe merkezine 23 kilometre uzaklıktaki Altınova Mahallesi’ni de vurdu.

Altınova’nın sahil kıyılarında yürüyüş yolları üzerindeki asfaltı da yutan olumsuz hava şartları, sahil bandındaki balıkçı teknelerine büyük zarar verdi.

Kuvvetli fırtına ve yoğun yağışın ardından Altınova Sahil mevkiinde pek çok yazlık evin bahçesi de sular altında kaldı.

DÜKKANLARDA MADDİ ZARARLAR OLUŞTU

Taşan deniz nedeniyle sahil bandındaki çocuk oyun park ekipmanlarının da zarar gördüğü bölgedeki pek çok yazlık işletmeye ait dükkânlarda da maddi zararlar oluştu.

Sahil bandındaki kilit parke taşlarda fırtına nedeniyle yerlerinden söküldü ve yayalara geçit vermez bir hale geldi. Pek çok yolun sular altında kaldığı Altınova Mahallesi’nde, kuvvetli fırtına ve yağış nedeniyle ekili araziler de zarar gördü.

BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI'NDAN AÇIKLAMA

Bölgedeki hasarı yerinde inceleyen Altınova Mahallesi’nden sorumlu Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Ethem Vardı, olumsuz hava şartları nedeniyle sahil yolunun adeta yok olduğunu söyledi.

Ayvalık Belediyesi bünyesindeki tüm ekiplerin olumsuz hava şartlarından daha fazla etkilenmemesi için gece boyu mesai yaptığını belirten Vardı, “Ekiplerimiz sabahın ilk ışıklarıyla da birlikte çalışmalarını daha da yoğunlaştırdı. Şu anda olumsuz hava şartlarından zarar gören bölgelerimizde hummalı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Umuyoruz ki yarına güzel bir günle uyanırız” diye konuştu.