Ankara'dan Gazze'de AA ofisini vuran İsrail'e tepki

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, Gazze'de AA'nın da ofisinin bulunduğu binayı vuran İsrail'e sert tepki gösterdi.

Ankara'dan Gazze'de AA ofisini vuran İsrail'e tepki

İsrail güçleri tarafından Gazze'deki AA ofisinin bulunduğu binaya önce uyarı atışı yapıldı. AA çalışanları, uyarı atışının hemen ardından yanlarına alabildikleri birkaç eşya ile birlikte binayı boşalttı. Kısa bir süre sonra İsrail savaş uçaklarının en az 5 roketle düzenlediği hava saldırısı sonucu bina tamamen yıkıldı.

İsrail'in saldırısının ardından Ankara art arda sert açıklamalar geldi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, İsrail'e sert tepki gösterdi. 

Kalın: Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “İsrail, yeni bir saldırganlık örneği göstererek Anadolu Ajansı’nın Gazze’deki ofisinin bulunduğu binayı vurmuştur. Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter hesabından yaptığı açıklamayla İsrail’in Anadolu Ajansı’nın Gazze’deki ofisine düzenlediği saldırıya tepki gösterdi. Kalın, “İsrail, yeni bir saldırganlık örneği göstererek Anadolu Ajansı’nın Gazze’deki ofisinin bulunduğu binayı vurmuştur. Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Amacın, İsrail’in yeni suçlarını örtbas etmek olduğu açıktır. Anadolu Ajansına’na geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.

 Altun: Batılı ülkeleri İsrail hükümetini kınamaya davet ediyoruz

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından "İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde Anadolu Ajansı ofisinin de bulunduğu binayı vurmasını en sert şekilde kınıyoruz. Basın özgürlüğüne duyarlı olduğu iddiasındaki Batılı ülkeleri İsrail hükümetini kınamaya davet ediyoruz. Yüz akımız Anadolu Ajansı ailesine geçmiş olsun." mesajını paylaştı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail ordusunun Gazze'deki Anadolu Ajansı (AA) ofisinin de bulunduğu binayı vurmasının "İsrail saldırganlığının yeni göstergesi" olduğunu belirterek, "İsral'in uyguladığı şiddet, insanlığa karşı suçtur." ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu: İsrail'in uyguladığı şiddet insanlığa karşı suçtur

Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, İsrail ordusunun Gazze'deki Anadolu Ajansı ofisinin de bulunduğu binayı hedef almasına tepki gösterdi.

Bakan Çavuşoğlu, paylaşımında, "Gazze'deki Anadolu Ajansı binasının hedef alınması İsrail saldırganlığının yeni göstergesi. İsrail'in uyguladığı şiddet, insanlığa karşı suçtur. Bu saldırıdan İsrail kadar onu cesaretlendirenler de sorumludur. Dünyada tek kalsak bile Filistin davasını sonuna kadar savunacağız." değerlendirmesinde bulundu.