Alzheimer tarih olabilir! Onay verildi... Binlerce hastaya umut olacak

Birçok Alzheimer hastasına umut olacak ilaca onay verildi. ABD Gıda ve İlaç Dairesi tarafından Alzheimer hastalığını yavaşlatan Leqembi adlı ilacı onaylandı. İşte korkunç hastalığı yavaşlatan ilaç hakkında detaylar...

Alzheimer tarih olabilir! Onay verildi... Binlerce hastaya umut olacak

Tedavisi olmayan hastalıklardan biri de ne yazık ki Alzheimer hastalığıdır. Hastalık üzerinde yapılan çalışmaların sonuç verdiği, hastaların ve hasta yakınlarının yüzünü güldürecek açıklama yapıldı. ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından yapılan açıklama kapsamında Alzheimer hastalığını yavaşlatan Leqembi adlı ilaca onay verildi. Japon ilaç şirketi Eisai ve ABD'li Biogen ortak çalışması olarak üretilen ilacın test aşamalarını başarıyla geçtiği belirtildi.

Milyonlarca insanın yüzü gülecek

ABD Gıda ve İlaç Dairesi tarafından Alzheimer hastalığının erken dönemlerinde olan kişilerin reçete ile kullanabileceği yeni bir ilaç piyasaya sürüleceği açılandı. ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) İlaç Değerlendirme ve Araştırma Merkezi Nörobilim Ofisi Direktörü Dr. Billy Dunn ilaç hakkında merak edilen detaylar verildi.

Son tedavi yöntemi

Hem hastalar üzerinde hem de yakınları üzerinde yıkıcı etkileri olan Alzheimer hastalığı hakkında konuşan Dunn, ölçülemeyecek kadar olumsuz etkilerinin olduğunu vurguladı. Dunn, üretilen ilacın Alzheimer’ın altta yatan hastalık sürecini hedefleyen ve etkileyen son tedavi yöntemi olduğunu söyledi.

800 kişi üzerinde denendi

İlacın test aşamalarında erken evrede bulunan 800 kişi üzerinde denendi vurgulandı. ABD ve Japon ortak yapımı ilacın yıllık 2500 dolara denk geldiği açıklandı. Bu kapsamda ilacı 18 ay boyunca kullanan kişilerin semptomlarının ilerlemesinde yüzden 27 oranında bir düşüş görüldüğü belirtildi.