Amasra'da yapılan kazılarda ortaya çıktı... 1800 yıldır tam da orada keşfedilmeyi bekliyordu

Bartın'a bağlı Amasra ilçesinde gerçekleştirilen antik kazı çalışmasında ortaya çıkarılan su perisi heykeli, Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Kazılar ve Araştırmalar Dairesi Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından paylaşıldı. Heykelin 3 metre derinlikte, 1800 yıllık olduğu düşünülüyor.

Amasra'da yapılan kazılarda ortaya çıktı... 1800 yıldır tam da orada keşfedilmeyi bekliyordu

Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Kazılar ve Araştırmalar Dairesi Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Bartın'ın Amasra ilçesindeki Amastris Antik Kenti kazı çalışmalarında yaklaşık 3 metre derinlikte ve 1800 yıllık olduğu düşünülen Nymphe (su perisi) heykeli bulunduğu duyuruldu.

Amasra'da yapılan kazılarda ortaya çıktı... 1800 yıldır tam da orada keşfedilmeyi bekliyordu - Resim : 1

1800 YILLIK OLDUĞU DÜŞÜNÜLÜYOR

Açıklamada, "Bartın, Amasra, Gymnasium kazılarımızda, MS 2'nci yüzyıla ait ve Nymphe (su perisi) olduğu değerlendirilen, 1,53 santimetre yüksekliğinde bir heykel ortaya çıkarıldı" denildi. Bartın'ın Amasra ilçesindeki Amastris Antik Kenti kazı çalışmalarında yaklaşık 3 metre derinlikte ve 1800 yıllık olduğu düşünülen Nymphe (su perisi) heykeli bulundu.

Amasra'da yapılan kazılarda ortaya çıktı... 1800 yıldır tam da orada keşfedilmeyi bekliyordu - Resim : 2

BİR BUÇUK METRE BOYUNDA BİR HEYKEL

Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Kazılar ve Araştırmalar Dairesi Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Bartın, Amasra, Gymnasium kazılarımızda, MS 2'nci yüzyıla ait ve Nymphe (su perisi) olduğu değerlendirilen, 1,53 santimetre yüksekliğinde bir heykel ortaya çıkarıldı" denildi.